“∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες”

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση  των Εταίρων του Ευρωπαϊκού του έργου “MD.net” Mediterranean Diet – When Brand Meets People- ∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες», που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα Αλβανίας.

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχουν υλοποιήσει οι εταίροι μέχρι σήμερα, η εξέλιξη του έργου της Μεσογειακής Διατροφής και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών από όλους. Οι δράσεις του προγράμματος σχετίζονται µε ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, και παραδόσεων σχετικά µε τον πολιτισµό, το τοπίο, τον τρόπο ζωής, τους τρόπους εργασίας για την παραγωγή των τοπικών προϊόντων (καλλιέργειες, συγκοµιδή, αλιεία, κτηνοτροφία, διατήρηση, επεξεργασία, µαγείρεµα, διανοµή και κατανάλωση τροφίµων).

Την δεύτερη ημέρα οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με έναν από τους διάσημους chef της Αλβανίας με διεθνείς διακρίσεις, ο οποίος προωθεί την τοπική κουζίνα ως μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες της περιοχής και αναδεικνύοντας τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου.   Είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με ενδιαφερόμενους φορείς του έργου από την περιοχή του Δήμου Lezha Αλβανίας, οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια γης με παραδοσιακές μεθόδους και την εκτροφή ζώων και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις τοπικών οικογενειακών επιχειρήσεων παραγωγής τυριών, αλλαντικών, τυποποίησης  φρούτων και λαχανικών.

Το σχήμα των εταίρων περιλαμβάνει 13 εθνικούς  και περιφερειακούς εταίρους από εννέα χώρες και ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2022.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η συντονίστρια του έργου Ρούλα Παπαδοπούλου Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου της Π.Ε. Λασιθίου, από την ομάδα εργασίας ο Γεώργιος Σκουλικάρης Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος  της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε.Λασιθίου και ο οικονομικός διαχειριστής του έργου Μανώλης Μεθυμάκης υπάλληλος Τμήματος Εμπορίου της Π.Ε. Ηρακλείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί