Κρήτη: Κινητοποίηση για τη μικρή Στέλλα που μπαίνει στο “Μητέρα” για το δύσκολο χειρουργείο (φωτογραφίες)

Σε ένα σπίτι εντελώς ακατάλληλο και κάτω από συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, μια ηρωίδα γιαγιά από τα Χανιά, μεγαλώνει ολομόναχη τα πέντε ανήλικα εγγονάκια της. Το ένα δε από αυτά, ανεβαίνει το δικό του “Γολγοθά” και σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να υποβληθεί σε ένα πάρα πολύ δύσκολο χειρουργείο στην καρδούλα του, καθώς αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πάμε όμως να πάρουμε το θέμα από την αρχή και να γνωρίσουμε την ιστορία αυτής της οικογένειας που η ζωή, της έχει επιφυλάξει μέχρι σήμερα, πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι εικόνες μιλούν πραγματικά από μόνες τους και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η κατάσταση, στο φτωχικό σπιτάκι της ηρωίδας γιαγιάς, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, είναι όχι απλά δύσκολη αλλά ίσως και επικίνδυνη για τα ανήλικα εγγονάκια και κυρίως γι’ αυτό το πλάσμα που αντιμετωπίζει το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα…

Το σπίτι είναι ερείπιο ωστόσο η οικογένεια δεν έχει άλλους πόρους και στερείται ακόμη και τα βασικά. Στόχος του θέματος που διαβάζετε, δεν είναι να αποκαλύψει τους λόγους που η οικογένεια αυτή βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Στόχος μας είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση, για να αλλάξει η ζωή αυτών των ανθρώπων, που σίγουρα αξίζουν κάτι καλύτερο. Η μεγάλη κίνηση, έγινε από έναν επιστήμονα, μα πάνω από όλα άνθρωπο, που ανέλαβε αφιλοκερδώς να προχωρήσει στη λεπτή χειρουργική επέμβαση στη μικρή μας Στέλλα.

Αυτές τις ημέρες, η μικρούλα βρέθηκε στην Αθήνα και οριστικοποιήθηκε το… κρίσιμο ραντεβού.  Στις 25 Μαρτίου, θα εισαχθεί στο “Μητέρα” και αν όλα πάνε καλά, δυο ημέρες μετά, στις 27 του μήνα, θα υποβληθεί στο κρίσιμο χειρουργείο. Εκεί μας θέλει όλους μαζί, να της στείλουμε τη θετική μας ενέργεια, για να βγει νικήτρια στη δύσκολη “μάχη” που θα δώσει.

Να δώσουμε όλοι μαζί τη “μάχη”

Πίσω στα Χανιά όμως, όσο καλά κι αν πάνε τα πράγματα στο χειρουργείο, η κατάσταση, θα εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Εκτός και αν, για μια ακόμη φορά, όλοι οι Κρητικοί μαζί, συντελέσουμε ένα ακόμη μικρό θαύμα. Ήδη κάποιοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται προκειμένου ν’ αλλάξει η μοίρα αυτής της οικογένειας. Ένας επιχειρηματίας, αγόρασε στρώματα για τα κρεβάτια όλων των παιδιών και της γιαγιάς, όμως η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί, προκειμένου το σπίτι να γίνει όσο γίνεται πιο κατάλληλο για να φιλοξενεί αυτές τις αθώες ψυχούλες. Μια εθελόντρια, φίλη της γιαγιάς, έχει αναλάβει να μας… κινητοποιήσει, η κ. Τόνια Σταματάκη. Όσοι λοιπόν θέλουν και μπορούν, ας κάνουν το… κάτι παραπάνω, όσο πιο σύντομα γίνεται. Οποιοδήποτε συνεργείο μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, είναι ευπρόσδεκτο, γιατί η ζωή όλων αυτών των παιδιών και της μικρής Στέλλας, πρέπει να αλλάξει!

Όλοι μαζί, σίγουρα μπορούμε…

Το τηλέφωνο επικοινωνίας της κ. Σταματάκη είναι το 6979254427, ο οποιοσδήποτε λοιπόν μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί της!

 

eparxies.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί