Από σήμερα οι νέες πινακίδες στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας

Μετά την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αλλά και μετά την ψήφιση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από τα κράτη μέλη της συμμαχίας, αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή στη γειτονική χώρα τα συμφωνηθέντα.

Αρχής γενομένης από σήμερα, όπως αποκάλυψε με φωτογραφία που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος της χώρας, Vladimir Petreski. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας όπως προκύπτει από την συμφωνία των Πρεσπών θα εγκατασταθεί σήμερα στα σύνορα με την Ελλάδα.

Αυτή είναι η αρχή από μια σειρά αλλαγών στο όνομα της χώρας που θα συμβεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, τις διμερείς σχέσεις αλλά και το εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, όπου και θα αναφέρεται στο εξής με τη νέα συνταγματική ονομασία, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Vladimir Petreski@VPetreski

The new official signboards carrying the new Republic of North name are printed and ready be put in front of Govt institutions, border crossings, etc. The first one will be installed tomorrow at the border crossing with ..

44 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
EU Travels@fop2014

Trending in EU: The new official signboards carrying the new Republic of North Macedonia name are printed and ready be put in front of state institutions, border crossings, etc. The first one will be installed tomorrow at the border crossing with Greece. http://bit.ly/2RRFf8P 

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EU Travels

Τα τελικά βήματα για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

– Αποστολή από την Αθήνα ρηματικής διακοίνωσης προς τα Σκόπια με την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η κύρωση της Συμφωνίας και του Πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ.

– Αποστολή ρηματικής διακοίνωσης από τη Βόρεια Μακεδονία προς την Ελλάδα και τον ΟΗΕ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε ισχύ.

– Αποστολή από τη Βόρεια Μακεδονία επιστολής προς τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς οργανισμούς ότι η χώρα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

– Υπογραφή του Πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αποστολή του κυρωτικού οργάνου σε Ουάσιγκτον, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και ο θεματοφύλακας της συνθήκης.

Όλα αυτά θα γίνουν  τις επόμενες ημέρες. Ακολούθως, θα αρχίσουν να αλλάζουν τις πινακίδες σε κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, στο κτίριο της κυβέρνησης και σε άλλα, καθώς και στις συνοριακές διαβάσεις , στις οποίες θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας, δηλ. το Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία, προκειμένου το όνομα αυτό να αναγράφεται και στα καινούρια κρατικά έγγραφα, ενώ τα ισχύοντα έγγραφα ταυτοποίησης (διαβατήρια, ταυτότητες) θα αντικατασταθούν σε βάθος πενταετίας.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί