Εισαγγελέας στο δήμο Χερσονήσου για το “μεγάλο κόλπο” με τη βιομηχανία παράνομων αναθέσεων που ξεπερνούν τις 800.000 €

Εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε στην υπόθεση των παράνομων αναθέσεων και το στήσιμο εξωδικαστικών συμβιβασμών στο δήμο Χερσονήσου,  προκειμένου να διασφαλίζεται η πληρωμή διαφόρων τιμολογίων, που ήδη η Αποκεντρωμένη είχε απορρίψει ως μη σύννομες. Η εισαγγελία Ηρακλείου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ήδη έχουν σταλεί κλήσεις σε εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για υποθέσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες είχαν αποκαλυφθεί τους τελευταίους μήνες του 2018, ενώ οδήγησαν και σε παραίτηση του αντιδημάρχου και πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Κωνσταντίνου Παρλαμά.

Το “μεγάλο κόλπο” με σειρά παράνομων απευθείας αναθέσεων και άρα παράνομων δαπανών, που φτάνουν μέχρι τώρα τις 800.000 περίπου ευρώ, κλονίζει το δήμο Χερσονήσου εδώ και μήνες, οδηγώντας είτε σε παραιτήσεις είτε σε έντονες διαμαρτυρίες συμβούλων της αντιπολίτευσης που διαπιστώνουν ότι σύρονται ως συμμέτοχοι σε υποθέσεις που είναι πολύ πιθανό να απασχολήσουν την ελληνική Δικαιοσύνη!

Πρόκειται για αναθέσεις με προφορικές εντολές ενός και μόνο προσώπου, χωρίς καμιά απόφαση συλλογικού και αρμόδιου οργάνου, χωρίς κανείς αρμόδιος να παραλαμβάνει, να ελέγχει και να βεβαιώνει την παραλαβή! Οι αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες έχουν ακυρωθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Αποκεντρωμένη) καθώς δεν στηρίζονται σε καμιά διάταξη του νόμου. Αλλά εδώ ξεκινάει το “μεγάλο κόλπο”, καθώς παράγοντας της δημοτικής αρχής υπογράφει τα τιμολόγια και την εκτέλεση του έργου ή των εργασιών, με αποτέλεσμα, με αυτές τις υπογραφές, ο προμηθευτής ή ο ανάδοχος, να προσφεύγει στα δικαστήρια και να επικαλείται την έγκρισή τους για να εισπράξει τα χρήματα που διεκδικεί. Σε άλλες περιπτώσεις, πριν τα δικαστήρια, ο δήμος οδηγείται σε συμβιβασμό και με αποφάσεις της πλειοψηφίας, πληρώνει τις απευθείας αναθέσεις και δαπάνες που έχουν κριθεί παράνομες από την Αποκεντρωμένη.

Δείτε:

Δήμος Χερσονήσου: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο με τις παράνομες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων € (έγγραφα)

Δήμος Χερσονήσου: Απευθείας αναθέσεις 260.000 ευρώ σε μια μέρα, με απόφαση και υπογραφή ενός αντιδημάρχου! (έγγραφα)

Δήμος Χερσονήσου: Πώς η Οικονομική Επιτροπή, μετά τις αποκαλύψεις, “άδειασε” τον αντιδήμαρχο για τις απευθείας αναθέσεις! (έγγραφο)

Νέα υπόθεση με βιομηχανία απευθείας αναθέσεων του αντιδημάρχου Χερσονήσου- Όλες οι αποφάσεις έχουν κριθεί παράνομες από την Αποκεντρωμένη

Σφοδρή καταγγελία Λουλουδάκη για τον αντιδήμαρχο Χερσονήσου και τις απευθείας αναθέσεις

Καταιγιστικές εξελίξεις στο δήμο Χερσονήσου: Παραιτήσεις μετά τη βιομηχανία παράνομων αποφάσεων!

Βιομηχανία απευθείας αναθέσεων: Παραδέχεται τις παρανομίες, όμως δηλώνει “στόχος”, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου!

Στις θυελλώδεις συνεδριάσεις του περασμένου Φθινοπώρου στο ΔΣ Χερσονήσου, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Λουλουδάκης είχε επισημάνει τις σοβαρές ποινικές και αστικές ευθύνες  των συμβούλων της πλειοψηφίας ειδικά για το θέμα των εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ έκανε λόγο για εκβιασμούς συμβούλων της πλειοψηφίας από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να στηρίξουν παράνομες – και με συνέπειες για τους ίδιους- αποφάσεις.

Ακόμα η παράταξη των “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον Χερσονήσου” αλλά και σύμβουλοι της παράταξης του Γ. Σέγκου, ζήτησαν να σταλούν οι υποθέσεις στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παρανομιών.

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί