Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης αποκτά ο Δήμος Γόρτυνας

Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 3.714.017 ευρώ  αποκτά ο Δήμος Γόρτυνας καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης  διαρροών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Γόρτυνας».

Το έργο εντάσσεται στον άξονα «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» του «Φιλόδημος Ι» και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών  (ΑΔΑ: Ψ60Σ465ΧΘ7-Ν12), ο Δήμος Γόρτυνας θα εγκαταστήσει ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο θα παρακολουθεί και θα επιβλέπει διαρκώς την ομαλή λειτουργία του συστήματος ύδρευσης του δήμου. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα συλλέγει και θα αρχειοθετεί στατιστικά στοιχεία για την κατανάλωση νερού ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει διαρροές του δικτύου.

Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας καθώς ο  Δήμος Γόρτυνας εκσυγχρονίζεται και υιοθετεί ψηφιακή τεχνολογία σε ένα νευραλγικό τομέα όπως είναι το δίκτυο ύδρευσης. Παράλληλα η έγκαιρη ανίχνευση διαρροών του νερού αλλά και η συλλογή στατιστικών στοιχείων κατανάλωσης  εκτιμάται ότι θα αναπροσαρμόσουν το τιμολόγιο του νερού προς όφελος των δημοτών με μείωση της τιμής.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί