Στήριξη στη Λιάνα Σταρίδα από την πλειοψηφία της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- Αντιδρά η ηγεσία του κόμματος

Στήριξη στη Λιάνα Σταρίδα ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση της, που είχε προαναγγελθεί μετά από διάφορες συναντήσεις μελών της, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και του ίδιου του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, που είχε διαμηνύσει στην τοπική κομματική ομάδα ότι δεν συμφωνεί με μια τέτοια στήριξη. Ανάλογη θεση πήρε ο γραμματέας της ΚΕ, Πάνος Σκουρλέτης.

Η ανακοίνωση της ΝΕ:

Την Τετάρτη 6/02/2019 η γνωστή, αναγνωρισμένη επιστήμονας, αρχαιολόγος, συγγραφέας κ. Λιάνα Σταρίδα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, τη δημιουργίας της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝ ΑΛΛΑΓΗ», και καθόδου με την ίδια επικεφαλής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η υποψηφιότητα της δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις μέσα από ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές συνεργασίες με προγραμματικό πλαίσιο, συνεργασίες που προτάσσουν όλες οι αποφάσεις της ΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε η Ν.Ε στις 8/02/2019 και αποφάσισε να δηλώσει την στήριξη της στην αυτοδιοικητική προσπάθεια αυτή, καλώντας όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις, τους Ενεργούς Πολίτες του Ηρακλείου, να ενταχθούν και να συστρατευθούν σε μια προσπάθεια για ένα άλλο Ηράκλειο, αντάξιο των προσδοκιών και των οραμάτων των πολιτών του, για τη δημιουργία μιας πρότυπης πόλης, Πολιτισμικά, Οικολογικά «Πράσινης», με εμβάθυνση της δημοκρατίας των πολιτών.

Ηράκλειο, 8/02/2019

Το Γραφείο Τύπου

Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί