Σεμινάριο για τεχνικούς ασφαλείας στο Ηράκλειο

Το «Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Κ.Α.ΕΛ.Ε.), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας  Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), πρόκειται να υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου  και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Επιμορφωτικό Πρόγραμμα :

 

  • Επιμόρφωσης Εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους, εφόσον αυτές υπάγονται στην Γ’ κατηγορία σύμφωνα με το π.δ. 294/88 και   απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

 

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του τεχνικού ασφαλείας. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις που  υπάγονται στη Γ’ κατηγορία (χαμηλής επικινδυνότητας) και απασχολούν μέχρι 50 άτομα, καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας μπορεί να ασκεί ο ίδιος ο εργοδότης, εφόσον επιμορφωθεί κατάλληλα.

 

Στην Κατηγορία Γ’ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 294/88, ανήκουν επιχειρήσεις με οικονομική δραστηριότητα:

  • Γεωργία,
  • Κτηνοτροφία,
  • Εμπόριο, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, Επικοινωνίες, Μεταφορές, Αποθηκεύσεις,
  • Τράπεζες και λοιπά οικονομικά ιδρύματα, Ασφάλειες, Διεκπεραιώσεις υποθέσεων,
  • Ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων και λοιπές υπηρεσίες εκτός από τις υπηρεσίες περισυλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας ακαθάρτων που υπάγονται στην Β’ Κατηγορία
  • Διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας

 

Η διάρκεια του κάθε προγράμματος θα είναι 10 ώρες.

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, διεύθυνση Καντανολέων & Μινωταύρου, τηλ. 2810-226150

κ. Κελεσή Δέσποινα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί