Βρετανία-Brexit: Αντιδράσεις για τα σχόλια του Ντ. Τουσκ από κυβέρνηση και κόμματα

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εκπλήρωση της απόφασης του βρετανικού λαού, έτσι ώστε να φύγουμε από την ΕΕ με συμφωνία, ήταν η απάντηση της Ντάουνινγκ Στριτ, στα σχόλια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, περί «κόλασης» για όσους προώθησαν το Brexit στη Βρετανία χωρίς να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, σχολίασε ότι «είναι ένα ερώτημα προς τον Ντ.Τουσκ κατά πόσο θεωρεί ότι βοηθάει η χρήση τέτοιας γλώσσας – αλλά εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο αφού δεν δέχτηκε ερωτήσεις». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στη Βρετανία υπήρξε εκστρατεία για το δημοψήφισμα και ο κόσμος ψήφισε την αποχώρηση από την ΕΕ, και στην εκπλήρωση της απόφασης αυτής θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι, ώστε να γίνει με τάξη και με συμφωνία, που είναι προς το συμφέρον όλων.

Η επικεφαλής της ομάδας των Τόρις στην Βουλή των Κοινοτήτων Αντρέα Λίντσομ δήλωσε στο BBC ότι ο Ντ. Τούσκ «δεν έχει τρόπους» και θα πρέπει να απολογηθεί για τα σχόλιά του, τα οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτα» και «μοχθηρά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας Στίβεν Γκέτινς είπε ότι «ο πρόεδρος του Συμβουλίου περιγράφει επακριβώς το πρόβλημα» και ότι «οι τσαρλατάνοι που καθοδήγησαν την εκστρατεία του Leave δεν είχαν καν την ευθιξία να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους πριν από την ψηφοφορία, η οποία οδήγησε στην αβεβαιότητα και την καταστροφή που αντιμετωπίζουμε τώρα».

Η πρόεδρος του κόμματος Σιν Φέιν της Β.Ιρλανδίας Μαίρη Λου Μακντόναλντ υποστήριξε τα σχόλια του Ντ. Τουσκ και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι θα οδηγήσουν σε σκλήρυνση της στάσης των υποστηρικτών του Brexit, καθώς είναι ήδη η σκληρότερη όλων.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Β.Ιρλανδίας (DUP), το οποίο, δια του εκπροσώπου του για το Brexit Σάμι Γουίλσον, υποστήριξε ότι ο Ντ. Τουσκ είναι για μία ακόμη φορά περιφρονητικός απέναντι στην απόφαση του βρετανικού λαού, ενώ τον χαρακτήρισε «διαβολικό ευρω-μανιακό» που προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα «δεμένη στις αλυσίδες του ελέγχου και της γραφειοκρατίας της ΕΕ».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί