Ασχημονούν, οξύνουν και καλλιεργούν κλίμα εκτροπής!

Του Γιώργου Λακόπουλου

Ας αρχίσουμε με όσα βλέπουν όλοι οι πολίτες καθημερινά, στα ΜΜΕ, στη Βουλή, στις συγκεντρώσεις της ΝΔ, στις δημόσιες τοποθετήσεις των ανθρώπων της -χωρίς να επεκταθούμε σε όσα δεν φαίνονται.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα “ανάξιο Πρωθυπουργό” -με πρόφαση την παραπολιτική διαρροή συζήτησης σε πηγαδάκι με τους Μακρόν-Αναστασιάδη και επειδή είπε το αυτονόητο: ότι στο πρόσφατο συλλαλητήριο πήγαν όσοι δεν είναι ενημερωμένοι και οι ακροδεξιοί. Από δίπλα και η Γεννηματά, που δεν ξέρει τι λέει πλέον, εκστομίζει χειρότερα…
  • Ο Σαμαράς, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, αλλά και νεότερα φυντάνια της ΝΔ -όπως και από το Κινάλ, οι Λοβέρδος- Βενιζέλος και κάποιοι κουτσαβάκηδες- καθυβρίζουν καθημερινά τον Πρωθυπουργό. Συντονισμένοι με ραδιοφωνικούς παραγωγούς που παρίστανται και χαιρετίζουν στις συναγωγές των Άδωνι και μετά κάνουν “ενημέρωση” ως δημοσιογράφοι. Οι πιο πονηροί επικαλούνται “τα ίδια έκαναν παλιά και οι Συριζαίοι”.
  • Στελέχη της ΝΔ συναγελάζονται με ορδές των Χρυσαυγιτών που -επιχείρησαν να μπουν στο Κοινοβούλιο – και απειλούν ως “προδότες” βουλευτές που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με τον Μητσοτάκη να παριστάνει υποκριτικά ότι “δεν δέχεται ότι είναι προδότες”.
  • Ανυπόληπτοι δημοσκόποι διακινούν αποτελέσματα “ερευνών” τους για να αναδείξουν ότι διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών το 75% του λαού – όταν το πανελλαδικό συλλαλητήριο δεν συγκέντρωσε πάνω από 60-70.000 άτομα- και Μητσοτάκης τα χρησιμοποιεί για ρίχνει λάδι στη φωτιά προσπαθώντας να ανοίξει νέο Μακεδονικό: “Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο σε κάθε κεφάλαιο για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Υπάρχουν 35 κεφάλαια, δεν θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν αν δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις” Ποιες “ελληνικές θέσεις”;
  • Στελέχη της ΝΔ αποκαλούν τον Πρωθυπουργό “Μαδούρο” με την Φώφη να ασχημονεί διαρκώς φραστικά εναντίον του- και ο Κυριάκος επιμένει ότι η κυβέρνηση ψήφισε κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βενεζουέλα -ενώ η αλήθεια είναι ότι η χώρα υπήρξε συνδιαμορφωτής της.
  • Ένα αχαλίνωτο μιντιακό σύστημα ξερνάει καθημερινά για τον Τσίπρα -που είναι ο πιο υβρισθείς Πρωθυπουργός όλων των εποχών. Διαστρεβλώνει την αλήθεια, χυδαιολογεί και κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, στέλνοντας ακόμη και τον Πρωθυπουργό στις Μαλβίδες για αναψυχή. Διατεταγμένοι των ΜΜΕ επιστρέφουν στη δεκαετία του 1980 με τα “πράσινα τανκς” που…απειλούσαν τη Δημοκρατία.
  • Νόμιμες και συνταγματικά σώφρονες -αλλά και πολιτικά αναγκαίες- πολιτικές πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού , -όπως το δικαίωμα του ως αρχηγός της πλειοψηφίας να επικοινωνεί με τον πρόεδρο της Βουλής- βαφτίζονται …”συνταγματική εκτροπή” από κοινού με το πιθηκίζον Κινάλ. Την ίδια στιγμή ΝΔ και Κινάλ καλύπτουν στελέχη τους που ελέγχονται για ζητήματα ηθικής τάξης, καθυβρίζουν τη Δικαιοσύνη και απειλούν με… Ειδικά Δικαστήρια. Ο Μητσοτάκης διαρρέει κούφιες απειλές για “πυρηνικά όπλα”, αν η Δικαιοσύνη κάνει το χρέος της.
  • Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί σχεδόν παράνομη μια κυβέρνηση με λαϊκή εντολή, που μόλις πρόσφατα πήρε εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή δεν του αρέσει η σύνθεση της πλειοψηφίας. Και η Φώφη διακηρύσσει ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας που κινδυνεύει από τον…νεοκομμουνιστή Τσίπρα.

Αυτά -και άλλα παρεμφερή και χειρότερα- προτάσσονται στο δημόσιο χώρο σε υψηλούς τόνους, με υβρεολόγιο, εμπρηστικές κραυγές και αθέμιτες πρακτικές. Αν δεν είναι αυτό προσπάθεια πολιτικής όξυνσης και καλλιέργεια κλίματος εκτροπής τι είναι; Πάντως όχι σκληρή αντιπολίτευση. Ούτε καν πολιτική δράση. Συχνά κινείται στο πεδίο των καταγωγίων, της παρακρατικής ασυδοσίας και της οργανωμένης προσπάθειας διχασμού.

Παρόλα αυτά η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για… διχασμό. Επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε “πατριώτες” και “πουλημένους” και λέει ότι οι άλλοι διχάζουν. Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να προσέλθει για ενημέρωση στο υπουργείο Εξωτερικών – ή να τη ζητήσει από τον Πρωθυπουργό -αν του έπεφτε λίγος ο Κοτζιάς- και ταυτόχρονα παραδέχθηκε στη Βουλή ότι τον ενημέρωνε τηλεφωνικά ο Τσίπρας- αλλά ισχυρίζεται ότι …δεν υπήρχε εθνική συνεννόηση. Και λέει ψευδώς ότι η Ελλάδα απέρριψε την ίδια συμφωνία το 2008, ενώ το αντίθετο συνέβη: ήταν η εθνική πρόταση που απέρριψαν ο γείτονες.

Όπου να στραφεί κανείς καθημερινά- στα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ, στις συμπεριφορές των στελεχών της, στις δηλώσεις του αρχηγού της θα διαπιστώσει οργανωμένη προσπάθεια πολιτικής πόλωσης. Η ΝΔ δεν κάνει πλέον πολιτική. Κάνει “πόλεμο” όπως λέει η ανερμάτιστη Γεννηματά. Δεν μιλάει για τα προβλήματα στης χώρας, αλλά για αρνητικές ιδιότητες που αποδίδει στους κυβερνητικούς. Δεν έχει επιχειρήματα, λόγο, αλλά συνοικιακούς χαρακτηρισμούς. Δεν έχει πολιτικό λόγο, αλλά ρητορεία γηπέδων και καταγωγίων.

Το ερώτημα είναι γιατί σπεύδουν με τόση επιμονή στη δημιουργία φανατισμού. Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι της χώρας εύχονται να μην είναι γι’ αυτό που σκέφτονται…

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί