Έσπασε κάθε ρεκόρ η πληρότητα νερού στη Λίμνη Κουρνά! (Φωτο)

Ιστορικό υψηλό παρουσίασε τις ημέρες αυτές η λίμνη του Κουρνά, με το νερό να φτάνει στα επίπεδα που παρουσίαζε η λίμνη δεκαετίες πριν! Αιτία τα πολλά νερά, χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, που είχαμε καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Τα πολλά νερά στη λίμνη εξασφαλίζουν τη διατήρηση της πλούσιας βιοποικιλότητας της λίμνης αλλά παράλληλα δίνουν πολλές υποσχέσεις για το καλοκαίρι όταν το νερό των πηγών της θα χρειαστεί να τροφοδοτήσει το γειτονικό Ρέθυμνο αλλά και τον κάμπο της Γεωργιούπολης.

«Η λίμνη έχει γεμίσει, έχει φτάσει το νερό στην ψηλότερη του στάθμη» λέει στα “Χανιώτικα Νέα” ο διευθυντής συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων του ΟΑΚ κ. Β. Μαμαγκάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό έχει φτάσει στο τοιχίο των ταβερνών της περιοχής κάτι που έχει να συμβεί τουλάχιστον μια 15ετία, ενώ εκεί που είχαν τοποθετηθεί αποδυτήρια, χώροι για την εξυπηρέτηση των ποδηλάτων της λίμνης και υπήρχε παραλία πλάτους πάνω από 25 μέτρα τώρα έχει καλυφθεί από νερό!

Η σκάλα από τις ταβέρνες στη λίμνη...βρέθηκε κάτω από το νερό μετά από πάρα πολλά χρόνια
Η σκάλα από τις ταβέρνες στη λίμνη…βρέθηκε κάτω από το νερό μετά από πάρα πολλά χρόνια

 

Τα αποδυτήρια βρέθηκαν μέσα στο νερό!
Τα αποδυτήρια βρέθηκαν μέσα στο νερό!

«Τόσο γεμάτη τη λίμνη πρέπει να ήταν  τη δεκαετία του ΄80 και του ‘90. Οι βροχές και τα χιόνια που έλιωσαν από τα ορεινά γέμισαν τη λίμνη, που αυτή τη στιγμή υπερχειλίζει και ένα μεγάλο μέρος των νερών της μέσω τον ποταμιών της περιοχής πηγαίνει στη θάλασσα. Όμως το νερό της ανανεώνεται συνεχώς. Πιστεύω ότι και το καλοκαίρι  το νερό θα είναι αρκετό και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα καταλήγει ο κ. Μαμαγκάκης.

Η λίμνη πριν από 4-5 χρόνια όταν η στάθμη της είχε πέσει πάρα πολύ.
Η λίμνη πριν από 4-5 χρόνια όταν η στάθμη της είχε πέσει πάρα πολύ.

Χανιώτικα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί