Ελλάδα: Απελευθέρωσαν αλεπού η οποία βρέθηκε δεμένη σε περίφραξη (Φώτο)

Μία αλεπού απελευθέρωσαν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Παλαιόκηπο Γέρας στη Λέσβο, που κάποιος είχε δέσει με ένα συρματόσχοινο από την περίφραξη κτήματός.

Όπως αναφέρει η «Κιβωτός Μυτιλήνης»: «Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, δεχθήκαμε ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα από έναν αγρότη της περιοχής Παλαιόκηπου Γέρας στη Λέσβο: κάποιος είχε δέσει μια ζωντανή αλεπού στην περίφραξη του κτήματός του- και ο άνθρωπος ζητούσε βοήθεια για να…σώσει το ζώο!

Εθελοντές μετέβησαν στην περιοχή όπου διαπιστώθηκε ότι το πίσω πόδι του ζώου είχε πιαστεί σε συρματένια (ΠΑΡΑΝΟΜΗ προφανώς!) παγίδα, και ο βασανιστής του -άγνωστο για ποιον αρρωστημένο λόγο- αποφάσισε να δέσει το παγιδευμένο ζώο από την άκρη του σύρματος στην περίφραξη του κτήματος του κυρίου που μας ειδοποίησε! Με τη βοήθεια κι άλλων κατοίκων, η αλεπουδίτσα απελευθερώθηκε και χάθηκε μέσα στο δάσος -κατατρομαγμένη αλλά φαινομενικά υγιής. Προφανώς, έγινε και καταγγελία κατ’ αγνώστων στο Δασαρχείο Μυτιλήνης.

Το περιστατικό μας γεμίζει οργή , αλλά παράλληλα μας δίνει και ελπίδα. Γιατί αποδεικνύει ότι δίπλα στα δίποδα κτήνη που προσβάλουν τον τόπο μας, υπάρχουν και πραγματικοί άνθρωποι που νοιάζονται για τα ανυπεράσπιστα ζώα- άρα το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερο!»

Gepostet von Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece am Montag, 4. Februar 2019

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί