Απαγόρευση πτήσεων στοv ευρωπαϊκό εναέριο χώρο για αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους

Εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια είναι χιλιάδες επιβάτες μετά την απαγόρευση πτήσεων μεγάλης αεροπορικής εταιρείας να εισέλθει στον εναέριο χώρο κρατών μελών της ΕΕ.

Η απαγόρευση αφορά τη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Turkmenistan Airlines και η απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας ανησυχιών για θέματα ασφάλειας.

Ήδη οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο ακύρωσαν τις προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας που εκτελεί δρομολόγια προς το Αμριτσάρ της Ινδίας από το Μπέρμιγχαμ και το Χίθροου αλλά κάνει και το δρομολόγιο Χίθροου – Νέο Δελχί με ενδιάμεσο σταθμό την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ. Σημειώνεται πως η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί τον εθνικό αερομεταφορέα του Τουρκμενιστάν εκτελεί και πτήσεις από και προς Κωνσταντινούπολη, Παρίσι και Φραγκφούρτη.

Αν και οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το Τουρκμενιστάν δεν είναι πολλοί, η εταιρεία μεταφέρει έναν πολύ μεγάλο αριθμό επιβατών σε ετήσια βάση από και προς Ινδία όπως επίσης προς Πεκίνο και Μπανγκόκ.

Εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας του Hνωμένου Βασιλείου δήλωσε πως η άδεια που είχε δοθεί στην Turkmenistan Airlines αναστέλλεται καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλεια της Αεροπλοΐας  (EASA) είχε ήδη απαγορεύσει τις πτήσεις αεροσκαφών της εταιρείας στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο ενώ αναμένει επαρκής επιβεβαίωση ότι τα αεροσκάφη της εταιρείας πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας περί εναέριας κυκλοφορίας.

Η εταιρεία μάλιστα αναμένεται  να μπει στη «μαύρη λίστα» αεροπορικών εταιρειών της EASA.

Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις δρομολογίων θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική εταιρεία και εκτιμάται πως ίσως να κληθούν να βρουν οι ίδιοι λύση στο πρόβλημα για να μπορέσουν τελικά να πραγματοποιήσουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους.

Σήμερα απαγορεύονται οι πτήσεις στο ενάριο χώρο της ΕΕ, από συνολικά 15 χώρες:

  1. Αφγανιστάν
  2. Αγκόλα
  3. Δημοκρατία του Κονγκό
  4. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
  5. Τζιμπουτί
  6. Ερυθρέα
  7. Γκαμπόν
  8. Κιργιστάν
  9. Λιβερία
  10. Λιβύη
  11. Νεπάλ
  12. Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
  13. Ισημερινή Γουινέα
  14. Σιέρα Λεόνε
  15. Σουδάν

Η είδηση της απαγόρευσης, των ακυρώσεων πτήσεων και της ταλαιπωρίας χιλιάδων επιβατών, ήταν φυσικά ένα θέμα σχολιασμού στο Twitter.

huffingtonpost.gr, με πληροφορίες από  BBCThe Telegraph

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί