Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Χερσονήσου του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Χερσονήσου του ΚΚΕ, στην ταβέρνα «Παραδοσιακό» στο Κοκκίνι Χάνι.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ, καθώς και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Κόμμα μας προσπαθεί καθημερινά να επικοινωνεί με όλους και με όλες σας. Απαραίτητη προυπόθεση για να μιλήσουμε για τα καθημερινά προβλήματα αλλά  κυρίως να πάρουμε δύναμη για να ανταποκριθούμε στις δύσκολες εξελίξεις.

Το 2019 θα είναι μία δύσκολη πολιτικά χρονιά, με πολλές εκπλήξεις. Το πολιτικό σύστημα μηχανεύεται τρόπους για να συγκρατήσει την λαϊκή δυσαρέσκεια. Τα άθλια παιχνίδια μέσα στην βουλή αντανακλούν την αθλιότητα και την σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και μετέπειτα όλης της κοινωνίας. Στην προσπάθεια να επιταχυνθεί η μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος βγαίνουν τα άπλυτα στην φόρα. Ανούσιοι καυγάδες και ψευτοαντιπαραθέσεις που δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού. Ο στόχος τους είναι αποπροσανατολίσουν και να μπερδέψουν τον κόσμο.

Αυτό που ζούμε είναι το «μεταμνημονιακό μνημόνιο» που θα έχει συνέχεια τα επόμενα χρόνια. Μέσα σε όλο αυτόν τον οριμαγδό των μέτρων η κυβέρνηση έφερε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 54 ευρώ, ψίχουλα στην κυριολεξία. Ποιος νέος σήμερα μπορεί να ζήσει με 650 ευρώ μεικτά. Το 2020 έρχεται η μείωση του αφορολόγητου όπου θα τα πάρει διπλά η κυβέρνηση. Είναι σκέτη κοροιδία, σου παίρνουν 10 και σου δίνουν 1. Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και να δείξει ότι μάχεται προς όφελος των φτωχών και των εργαζομένων,  μόνο που η στήριξη από ΣΕΒ, ΕΕ, ΗΠΑ και ΔΝΤ αποδεικνύει το αντίθετο. Η ΝΔ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, λέει μάλιστα ότι το κράτος έχει συνέχεια, άρα θα βαδίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο. Η στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων παρά τις μικροδιαφορές δεν μπορεί να κρυφτεί . Όσο ταυτίζονται στρατηγικά τόσο θα σηκώνουν ψευτοαντιπαράθεση μεταξύ τους , για να κρύψουν την κύρια σύμπλευση τους. Για άλλη μια φορά θέλουν να εγκλωβίζουν τον κόσμο στην λογική του μικρότερου κακού.

Όσων αφορά τη  συμφωνία των Πρεσπών, τι άλλο να πούμε, τα λένε οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές, οι οποίοι δίνουν αμέριστη στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τα δίνει όλα στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό τον θέλουν και για την επόμενη θητεία. Η συμφωνία των Πρεσπών υπογράφτηκε για να υπηρετήσει τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αυτοί αξιοποιούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς και συνολικά τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», για να προχωρήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους απέναντι στους ανταγωνιστές τους, να επαναχαράξουν σύνορα, να μοιράσουν τη «λεία» των αγορών, των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων, όπως δείχνει και η πολύ πικρή πείρα των λαών στα Βαλκάνια.

«Νερό στο μύλο» των αλυτρωτισμών και εθνικισμών στη γειτονική χώρα και στη χώρα μας ρίχνουν τα όσα ανιστόρητα βρίσκονται στη συμφωνία περί «μακεδονικού» λαού, «μακεδονικής» ιθαγένειας και γλώσσας, που αφήνουν περιθώρια για μελλοντικές αμφισβητήσεις και επανάληψη του «έργου» που έχουν δει ξανά και ξανά οι λαοί των Βαλκανίων.»

Τέλος τόνισε πως: «Αυτό που απαιτείται σήμερα για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών είναι να οικοδομηθεί η πλατιά κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, νεολαίας, όλων αυτών δηλαδή που πλήττονται από τη σημερινή ολομέτωπη επίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε αυτόν τον αγώνα, μέσα και έξω από τη Βουλή και τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης. Σε όλους αυτούς που προβληματίζονται από αυτήν την κατάσταση, ανεξάρτητα το τι πίστευαν, τι ψήφιζαν μέχρι τώρα, το ΚΚΕ απλώνει το χέρι και τους καλεί σε συστράτευση, παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις μπορεί να έχει ο καθένας. Έτσι θα πορευτούμε και μπροστά στις σημαντικές εκλογικές μάχες που είναι μπροστά μας».

 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γιώργος Παρθενιώτης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Χερσονήσου, και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος επεσήμανε:

 

«Η Λαϊκή Συσπείρωση τα προηγούμενα χρόνια έδωσε μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες ζωής για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την Τοπική Διοίκηση σας το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, της κυβέρνησης και των Υπουργείων. Έχουν το ρόλο της εξειδίκευσης της αντιλαϊκής πολιτικής στις πόλεις και τα χωριά, εφαρμόζουν τοπική φορολογία, σχεδιάζουν και χρηματοδοτούν έργα και υποδομές για τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού εις βάρος των αναγκών των μόνιμων κατοίκων. Λανσάρουν το επιχείρημα ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου και θυσιάζουν τις ανάγκες του λαού στη ποδιά των ομίλων και του τουριστικού κεφαλαίου.

Στον αντίποδα της δικής τους πολιτικής προβάλαμε τη δική μας πρόταση για δημοτική αρχή διεκδικητική, που στο κέντρο της πολιτικής της θα έχει τις καθημερινές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που ζούν και εργάζονται στη περιοχή. Έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις για τα προβλήματα σχολικής στέγης και αθλητικών υποδομών, ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική του Δήμου, για υπηρεσίες καθαριότητας οργανωμένες από το Δήμο, χωρίς χρυσοπληρωμένους εργολάβους, για την προβολή των προβλημάτων στις υποδομές της αγροτικής παραγωγής, στην υφαρπαγή του νερού των αγροτών  και των κατοίκων των χωριών από τους ξενοδόχους και πολλές άλλες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει και προτάσεις για τα παραπάνω αλλά κυρίως αγωνίζεται με όσες δυνάμεις έχει για την λύση των προβλημάτων αυτών πριν τη «Δευτέρα Παρουσία». Το γνωρίζουν όλοι, και οι Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά κυρίως το γνωρίζουν τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, που συναντάμε όπου χτυπά η καρδιά του Λαού.

Η μάχη είναι δύσκολη, πολλές φορές άνιση, όμως η ομορφιά του να παλεύεις για το δίκιο του λαού και την προκοπή του δίνει δύναμη και αισιοδοξία. Η ενδυνάμωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημο και την Περιφέρεια με περισσότερους συμβούλους και την διοίκηση του στα χέρια μας, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού θα σημάνει διαμόρφωση των συνθηκών σήμερα για την απαλλαγή του λαού από τη φτώχεια και τη μιζέρια, θα δώσει ώθηση για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, για ειρήνη και προκοπή στα χωριά και τις πόλεις μας. Αυτό άλλωστε το έχουμε αποδείξει ως κόμμα στους Δήμους που η Λαϊκή Συσπείρωση διοικεί».

 

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί