Επίθεση του Δ. Τεμπονέρα στον Μητσοτάκη: Ο εκλεκτός του υποψήφιος δήμαρχος ήταν «Κένταυρος» και υμνητής του δολοφόνου του πατέρα μου

Ο γιος του καθηγητή Τεμπονέρα, Διονύσης, που δολοφονήθηκε από στελέχη της ΝΔ στην Πάτρα, δε μάσησε τα λόγια του και με μια οργισμένη ανάρτηση του στο facebook επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του, ο εκλεκτός του υποψήφιος δήμαρχος στην Πάτρα να είναι ένας «Κένταυρος». Και όχι μόνο αυτό αλλά ο υποψήφιος δήμαρχος να είναι γνωστός υμνητής του δολοφόνου του πατέρα του.

Δείτε: Με υμνητή του Καλαμπόκα κατεβαίνει η ΝΔ

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έγραψε:

«Δεν πέρασε παρά μόνο ένας μήνας από τότε που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε δημοσίως, πως η πρωτοχρονιάτικη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα «συνιστά προσβολή στην μνήμη των θυμάτων».

Η άποψη μου για το γεγονός αυτό έχει κατατεθεί παλιότερα και δεν θα επεκταθώ περαιτέρω.

Πριν τρεις μέρες κατά την επίσκεψή του στην πόλης της Πάτρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αυτοπροσώπως παρακαλώ, το χρίσμα της ΝΔ για το Δήμο, στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Παπαδημάτο.

Ο Νίκος Παπαδημάτος, γνωστός στην πόλη για την δράση του με την ομάδα των «Κενταύρων» -από τα ιδρυτικά μάλιστα στελέχη- είναι εκείνος ο οποίος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Πάτρα και όχι μόνο, το Γενάρη του 2008,λίγες μέρες μόνο μετά την συμπλήρωση 17 ετών από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονερα, όταν σε κοπή πίτας οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, ύμνησε τον Γ. Καλαμπόκα, καταδικασμένο για τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή.

Ο ύμνος στον αμετάκλητα τότε καταδικασμένο δολοφόνο δόθηκε με τον Ν.Παπαδημάτο να του αφιερώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας και να λέει: «H παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της, όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα», ενώ αμέσως μετά το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Την επομένη μέρα και μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και την κατακραυγή όλου του δημοκρατικού κόσμου ο …γενναίος βουλευτής έβγαλε μια ανεκδιήγητη ανακοίνωση λέγοντας ότι δήθεν αναφερόταν στα πεπραγμένα και την προσφορά του Γ. Καλαμποκα στην ΟΝΝΕΔ ..πριν τη δολοφονία!

Τα γνωρίζει άραγε όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Μα φυσικά και είναι απόλυτα ενήμερος.

Η υποψηφιότητα Παπαδημάτου δεδομένα αποτελεί πρόκληση για όλο το δημοκρατικό κίνημα, για τον εκπαιδευτικό κόσμο, για τους αγώνες της νεολαίας.

Δεν μπορεί να προσβάλει την μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα όσο και αν επιδιώκει να κάνει ακριβώς αυτό…

Αποτελεί όμως συνειδητή επιλογή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να ενσωματώσει όλο το ακροδεξιό αφήγημα των ημερών.

Να επιβραβεύσει το φασισμό στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Να προσβάλει την ιστορία ξαναπαίρνοντας πίσω το ακροατήριο της …σοβαρής Χρυσής Αυγής.

Η οριστική αυτή μεταστροφή όμως είναι ένας δρόμος που δεν έχει γυρισμό.

Υ.Γ.: Ο Κώστας Μπακογιάννης που έχει τη στήριξη της ΝΔ για το δήμο της Αθήνας σε τηλεοπτική του συνέντευξη παλιότερα δήλωνε: «Με ξεπερνά πως ο δολοφόνος του Τεμπονέρα βγήκε από τη φυλακή 7 χρόνια μετά. Και μόνο η σκέψη με κάνει να αρρωσταίνω». Άραγε συμμερίζεται την επιλογή του θείου του, για την υποψηφιότητα του υμνητή του δολοφόνου Καλαμπόκα στην Πάτρα, εν έτη 2019;»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί