Συναγερμός στον Έβρο: Αναζητούνται μητέρα και τρία παιδιά που επέβαιναν σε βάρκα που βούλιαξε

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση τεσσάρων ατόμων στον Έβρο βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται στην περιοχή των Πετράδων και αφορά μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας έλαβε ειδοποίηση από το ειδικό κέντρο που υπάρχει στο Καπετάν Ανδρέοβο της Βουλγαρίας, για άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι και τα οποία κινδύνευαν. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν είχε βυθιστεί.

Οι αστυνομικές Αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν σε νησίδα του ποταμού, εντός της ελληνικής επικράτειας, ομάδα ατόμων τα οποία και διέσωσαν. Πρόκειται για οκτώ μετανάστες οι οποίοι δήλωσαν ότι προέρχονται από το Ιράκ.

Ένας από τους διασωθέντες υποστήριξε ότι ενώ βυθιζόταν η βάρκα, χάθηκε η γυναίκα του με τα τρία του παιδιά, σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων λιγοστεύουν.

Από τη νησίδα διασώθηκαν 6 άνδρες και δύο παιδιά, ενώ εντοπίστηκε και η βάρκα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η βάρκα βούλιαξε μετά από πρόσκρουση με κορμό δέντρου μέσα στο ποτάμι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί