Με υμνητή του Καλαμπόκα κατεβαίνει η ΝΔ

Η… έκπληξη που επιφύλαξε η Ν.Δ. για τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων αποδεικνύεται όχι μόνο προκλητική για τον δημοκρατικό κόσμο, αλλά και εξοργιστική, ιδιαίτερα για το εκπαιδευτικό και το φοιτητικό κίνημα.

Το επίσημο «χρίσμα» της Ν.Δ. για τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας έλαβε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της συντηρητικής παράταξης, Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων προ ετών, όταν σε κοπή πίτας οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ ύμνησε τον Γ. Καλαμπόκα, καταδικασμένο για τη δολοφονία του Πατρινού αγωνιστή καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα.

Η εύφημος μνεία στον δολοφόνο δόθηκε με τον Ν. Παπαδημάτο να του αφιερώνει κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας και να λέει«H παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της, όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα». Ηταν Γενάρης του 2008, λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 17 ετών από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Ανάμεσα σε άλλους συλλογικούς φορείς, η ΕΛΜΕ Αχαΐας είχε εκδώσει ανακοίνωση ξεκάθαρης καταδίκης των δηλώσεων Παπαδημάτου, υπογραμμίζοντας ότι «προσβάλλουν τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας, τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και τη θυσία του αγωνιστή συναδέλφου μας».

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βεβηλώνει τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της χώρας μας θα αντισταθούν στους νοσταλγούς του Κοτζαμάνη», είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.

Ο Ν. Παπαδημάτος θεωρείται ακραιφνής δεξιός από πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ και στο παρελθόν συμμετείχε στην ομάδα των «Κενταύρων» του Β. Μεϊμαράκη.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπαδημάτου για τον Δήμο Πατρέων έγινε την Πέμπτη, μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκη.

Η υποψηφιότητα Παπαδημάτου για την Πάτρα είχε πέσει στο τραπέζι από το καλοκαίρι, οπότε και υπήρξαν δηλώσεις του τοπικού στελέχους της Ν.Δ., Θ. Νταβλούρου, που «φωτογράφιζαν» τον πρώην βουλευτή ως το «πρόσωπο-έκπληξη» που θα ηγηθεί συνδυασμού της Ν.Δ. στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Η επιλογή του έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, με δεδομένο ότι η Ν.Δ. κατεβάζει τον υμνητή του Καλαμπόκα απέναντι στον σημερινό κομμουνιστή δήμαρχο, Κ. Πελετίδη, που διεκδικεί την επανεκλογή του.

Τοπικές πηγές, πάντως, θέλουν τον Ν. Παπαδημάτο να επιχειρεί να εμφανίσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ τα τελευταία χρόνια. Εξ ου και η δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε επισήμως την κάθοδό του για τον δήμο, σημειώνοντας ότι «ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο με διαδρομή και συνέπεια».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί