Οργανωμένη δολοφονική επίθεση στον Σ.Φ.Εθνικού στον Πειραιά

Οι οργανωμένοι φίλοι των «κυανόλευκων» του Πειραιά από το κλαμπ «Πινέζες Θύρα 14» έκοβαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, αλλά η εκδήλωση λίγο πριν την ολοκλήρωσή της διαλύθηκε βιαίως από την καταδρομική επίθεση ομάδας «μαυροφορεμένων», που με λοστούς κατέστρεψε ό,τι έβρισκε μπροστά της στα γραφεία.

Η ανάρτηση του Ν. Μπελαβίλα στο facebook:

Χθες βράδυ υπήρξε οργανωμένη μαζική δολοφονική επίθεση προς ένα ιστορικό σωματείο της πόλης. Αναμένουμε την άμεση αντίδραση του ευαίσθητου στα αθλητικά ζητήματα και καλού γνώστη του χώρου του ποδοσφαίρου Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη όπως και την πλήρη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ. Αναμένουμε την άμεση αντίδραση των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων. Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Εθνικού καταγγέλλει ότι μια ομάδα όχι 2-3 άτομα αλλά μία εκατοντάδα επιτέθηκαν, μαχαίρωσαν, έσπασαν γραφεία και αυτοκίνητα στην Καστέλα, αφήνοντας ευτυχώς μόνο τραυματίες! Ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι κυκλοφορούσαν χθες βράδυ στον Πειραιά με καπνογόνα, φωτοβολίδες, μαχαίρια και λοστούς. Από που ξεκίνησαν και πως περιφέρονταν ανενόχλητοι στην πόλη. Ποιοί άνδρες της ΕΛΑΣ τους παρακολουθούσαν γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μία πομπή 100 ατόμων περιφερόταν και η αστυνομία δεν είχε καταλάβει τίποτα; Ποιοί ήσαν τελικά αυτοί οι οποίοι πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση στη γιορτή πίτας και στα γραφεία του Εθνικού; Απαιτούμε να υπάρξει άμεση ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, να διαλευκανθεί αμέσως ποιοί την οργάνωσαν και την πραγματοποίησαν, να υπάρξει άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών. Η δεδομένη και αυτονόητη καταδίκη και συμπάθεια στους τραυματισμένους ανθρώπους του Εθνικού, στα μέλη, στις οικογένειες τους δεν αρκεί. Όπως καταλάβαμε, ήμασταν τυχεροί που χθες βράδυ δεν είχαμε νεκρό στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Εθνικού

Άνανδρη εγκληματική επίθεση δέχθηκε λίγη ωρα πριν ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Εθνικού “Πινέζες Θὐρα 14¨. Φίλοι του Εθνικού, παρουσία αθλητων από όλα τα αθλήματα, παραγόντων κ.ά. συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους γιόρταζαν την προγραμματισμένη ετήσια κοπή της πίτας σε ένα όμορφο και χαρούμενο κλίμα.

Εικόνα που αμαυρώθηκε από την προσχεδιασμένη και βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι φίλοι της ομάδας από ομάδα μαυροφορεμένων χούλιγκαν χωρίς διακριτικά. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 100 ατόμων επιτέθηκε άνανδρα με σκοπό να τραυματίσουν και να καταστρέψουν ό,τι υπήρχε στο διάβα τους, χωρίς διακρίσεις αφού ανάμεσα στους φίλους της ομάδας υπήρχαν πολλές γυναίκες με παιδιά.

Οι “άγνωστοι” πραγματοποιώντας καταδρομική επίθεση επιτέθηκαν με μαχαίρια, λοστούς, καδρόνια και μαχαίρωσαν φίλο του Εθνικού, χτύπησαν όλους όσοι όσους βρέθηκαν μπροστά τους πριν προλάβουν αυτοί να αντιδράσουν, έσπασαν τζαμαρίες, πέταξαν καπνογόνα και προκάλεσαν καταστροφές στο χώρο της Λέσχης.

Ο τραυματίας φίλος του Εθνικού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, πολλοί φίλοι του Εθνικού είχαν ήδη απομακρυνθεί μιας και η γιορτή όδευε προς το τέλος της, σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε πολύ χειρότερες εξελίξεις. Πρόκειται για μια σχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να στοιχίσει ζωές. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. καταδικάζει την βάναυση αυτή στοχευμένη επίθεση και κρούει τον κώδωνα προς την Αστυνομία και το κράτος προκειμένου να λάβουν μέτρα. Προφανώς κάποιοι δεν επιθυμούν την δυναμική επιστροφή του Εθνικού που συντελείται σε κάθε επίπεδο και δείχνουν με κάθε τρόπο την δυσαρέσκεια τους.

Βρισκόμαστε δίπλα στους φίλους του Εθνικού και δηλώνουμε πως δεν μας πτοούν οι άνανδρες εγκληματικές τακτικές τους από όπου κι αν πηγάζουν. Αυτό μας πεισμώνει πιο πολύ. Αναμένουμε από το κράτος να ξυπνήσει επιτέλους, να αφουγκραστεί το επικίνδυνο της κατάστασης και να λάβει μέτρα πριν θρηνήσουμε κι άλλον νεκρό.

Απόψε παραλίγο να γραφτεί και άλλη μελανή σελίδα στην ιστορία του Εθνικού. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λάβετε μέτρα και προστατεύστε τον κόσμο, τον αθλητισμό, την κοινωνία μας. Βρίσκεστε προ των ευθυνών σας…”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί