Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών το ΠΑΜΕ Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ παράλληλα απυθύνει κάλεσμα για προσυγκέντρωση την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στη συνέχεια στα Πραιτώρια.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται ενάντια στο ξεκλήρισμα, ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-Επιχειρηματικοί Όμιλοι. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες του Νομού μας, το μπλόκο στα Πραιτώρια που επιλέγουν το δρόμο του αγώνα.

Το ταξικό εργατικό κίνημα καταγγέλλει την πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής εναντίον της αγροτιάς που αγωνίζεται.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, στελεχών του αγροτικού κινήματος, με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν, συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος.

Η νέα δίωξη των αγροτών συνδικαλιστών είναι μια νέα σελίδα στη μαύρη βίβλο του αυταρχισμού και της καταστολής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον νόμο ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, χτύπησε με ΜΑΤ και βία τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών και στέλνει καθημερινά στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Μετά από όλα αυτά προτείνουμε και εμείς τον κο Τσίπρα για το Νόμπελ… του Αυταρχισμού και της Καταστολής.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η αγροτιά συνεχίζει τον αγώνα της

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν πολύμορφα την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να καταδικάσουν τη νέα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.

Εργατιά-Αγροτιά Μια Φωνή και Μια Γροθιά

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση αλληλεγγύης στα Πραιτώρια που καλούν τα ταξικά σωματεία για την Κυριακή με προσυγκέντρωση στις 12μμ στο ΕΚΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί