Εκπέμπει και πάλι αυτόνομα η ΕΡΤ, χωρίς την Digea (Βίντεο)

Για τη νέα εποχή στην ΕΡΤ που σηματοδοτεί το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ και τη σημασία του καθώς πλέον η δημόσια τηλεόραση δεν θα εξαρτάται από κανένα για να μεταφέρει το σήμα της μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στην ΕΡΤ.

«Τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντική συνέπεια του  “μαύρου” το 2013 που είχαμε το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ με αποτέλεσμα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να μείνει έξω από την ψηφιακή εποχή και να εξαρτάται από ιδιώτη πάροχο του ψηφιακού σήματος» δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τη διοίκηση και το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ που κατάφερε να περάσει αγκυλώσεις και πιέσεις και μέσασε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αναπτύξει το δημόσιο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ, κάτι που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα χρειάστηκε να δοθεί μάχη.

«Αποκαθιστούμε το αυτονόητο εκτόπισμα της ΕΡΤ και σε τεχνολογικό επίπεδο. Η αυτόνομη ΕΡΤ εξοικονομεί πόρους που κατέβαλε ως σήμερα ετησίως στην Digea 1,6 εκατ. ευρώ. Είναι μία επένδυση που βγάζει τα λεφτά της από την πρώτη στιγμή» εξήγησε ο υπουργός.

Aναφορικά με το κόστος του «μαύρου», ο κ. Παππάς εξήγησε ότι θα αποτιμηθεί από επιτροπή που ήδη βρίσκεται σε στάδιο συγκρότησης. «Προφανέστατα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αυτά θα μείνουν πίσω από την κουρτίνα».

Ιστορικό βήμα για την ΕΡΤ χαρακτήρισε ο υφυπουργός ΨΗΤΠΕ, Λευτέρης Κρέτσος, το νέο δίκτυο δίνει δυνατότητες να προχωρήσουμε περισσότερο στην αντιμετώπιση προβλημάτων πρόσβασης που έχουν οι πολίτες. Ευχαρίστησε με τη σειρά του την προηγούμενη διοίκηση καθώς και την σημερινή διοίκηση και τους εναερίτες που εργάστηκαν για αυτό.  «Η ΕΡΤ αποκτά τη δική της αυτοτέλεια και αυτονομία».

«Μεγάλο έργο που έγινε με πολύ καλό συντονισμό» δήλωσε ο γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Πέτρος Φίλος. «Οι εναερίτες, τεχνικοί, υποστηρικτές δικτύου εργάστηκαν πολύ σκληρά για τους 85 αναμεταδότες και πομπούς που τοποθετήθηκαν αυτούς τους δυόμιση μήνες και θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη συντήρηση του”.

avgi.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί