Δ. Τζανακόπουλος από το Ηράκλειο: Η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δείτε: Από το Ηράκλειο το εγχείρημα συνάντησης των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας

Ο κ. Τζανακόπουλος σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 10 το πρωί συναντήθηκε με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ως συντονιστικός και εποπτικός κρατικός μηχανισμός σε περιφερειακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν σε επίκαιρους τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μέτρα και έργα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, επείγοντα θέματα υποδομών και ανάπτυξης, κινητικότητα υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός παρέμεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση περισσότερο από μία ώρα και, μετείχε επιπλέον σε σύσκεψη εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Υδάτων και του Γραφείου της Συντονίστριας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια, όπου συζητήθηκαν θέματα της Κρήτης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε το νησί ως μία δυναμική περιφέρεια, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, με τον ΒΟΑΚ να ξεκινάει από φέτος. Επίσης έγινε αναφορά τόσο στο αεροδρόμιο Καστελίου όσο και στον δρόμο Μεσαράς.

Στη συνέχεια, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε ερώτηση του Candiadoc για την μείωση του αφορολόγητου που επικαλείται η αντιπολίτευση ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το αφορολόγητο στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μια περίπτωση να μειωθεί, αν αύριο ειναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης”.

Δείτε: Δ. Τζανακόπουλος: Το αφορολόγητο θα μειωθεί… αν βγει ο Μητσοτάκης

Κατά την συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σπουδαίο πολιτικό επίτευγμα.

Δεν παρέλειψε επίσης, να αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Νωρίτερα το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την κυβερνητική σταθερότητα σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ηρακλείου.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα σενάρια περί εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να ολοκληρώσει την θητεία της ενώ έχει και ενισχυμένη πλειοψηφία.

«Μας λέγανε ότι δεν θα αντέξουμε αν δεν πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Ανεξαρτήτως της εκτίμησης που μπορεί να είχε κανείς για αυτό, εμείς προχωρήσαμε, ζητήσαμε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλης, έχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, το ζήτημα της κυβερνητικής σταθερότητας έχει κριθεί. Έχουμε κερδίσει τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες από την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, έχουμε κερδίσει δυο κομβικά νομοσχέδια με ονομαστικές ψηφοφορίες και φυσικά έχουμε καταφέρει να κυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών με μια πλειοψηφία, η οποία ήταν ευρύτερη ακόμα και από την πλειοψηφία που συγκεντρώσαμε στην ψήφο εμπιστοσύνης. Οπότε για μένα και για την κυβέρνηση δεν τίθεται κανένα ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας».

Ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή, θα συνεχίσει με ονομαστικές ψηφοφορίες το νομοθετικό της έργο και ότι το πρόβλημα θα το έχει ο κ. Μητσοτάκης. Κατά λέξη, «η κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει το νομοθετικό της έργο και αυτό μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι να πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες μέχρι τον Οκτώβριο. Κανένα πρόβλημα δεν θα έχουμε με αυτό. Ο μόνος που θα έχει πρόβλημα θα είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ούτως ή άλλως θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό πιθανόν να αναβαθμίζεται και ο ρόλος του βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο που είναι να συζητά και να καταθέτει απόψεις και φυσικά να ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του».

Στη 1 το μεσημέρι θα επισκεφτεί το ΤΕΙ Κρήτης όπου θα συναντηθεί με τον  Πρύτανη, κ. Νίκο Κατσαράκη.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος θα μιλήσει στην Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη», στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, αίθουσα Μίνως.

Τον υπουργό επικρατείας συνοδεύουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ηγουμενίδης και κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί