Ηράκλειο: Τον έπιασαν να μεταφέρει με σακούλες χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων (Φωτο)

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ελευσίνας και Ηρακλείου, συνελήφθησαν χθες τέσσερις Έλληνες και μία αλλοδαπή, για παράνομη κατοχή – διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου πρωινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από λιμένα Πειραιά,  όχημα με οδηγό 39χρονο, όπου σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ανευρέθησαν εντός αυτού εννέα μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν συνολικά 3.720 πακέτα τσιγάρων και 678 συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη διάφορων επωνυμιών, τα οποία στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας,  στην οικία του 39χρονου και σε έναντι αύλειο περιφραγμένο χώρο με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν τρεις ακόμη Ελληνίδες ηλικίας 61, 34 και 36 ετών αντίστοιχα καθώς και μία 26χρονη αλλοδαπή. Επιπρόσθετα, στην οικία εντοπίστηκαν 671 συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη και 30 πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών, μικροποσότητα κάνναβης βάρους τριών γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 9 χιλ., ενώ στον αύλειο χώρο εντός οικήματος,  ανευρέθησαν 10.105 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και 1.849 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη. Όλα τα προαναφερθέντα δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν όλες οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές, η ναρκωτική ουσία, δύο (02) οχήματα και  το συνολικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000€) ευρώ .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί