Εκκίνηση από το Ηράκλειο για τη συνάντηση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας

Το Ηράκλειο φαίνεται ότι είναι μια από τις αφετηρίες για τον κοινό βηματισμό των προοδευτικών πολιτών και δυνάμεων στη νέα εποχή. Ήδη συγκροτήθηκε “Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων” και μάλιστα οργανώνει εκδήλωση με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, του ανεξάρτητου βουλευτή Ηρακλείου, Σπύρου Δανέλλη και του πρώην υπουργού, Γιάννη Ραγκούση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο “Ατλαντίς, σήμερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Δείτε:

Από το Ηράκλειο το εγχείρημα συνάντησης των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας στο Ηράκλειο

 

Το πρωί της ίδιας μέρας στις 11.30 το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας).

Το Ηράκλειο και η Κρήτη γενικότερα θεωρούνται προνομιακά πεδία για τη συμπόρευση, ακριβώς λόγω των δημοκρατικών παραδόσεων που ανέκαθεν υπήρχαν στο νησί, ενώ ιστορικά οι τοπικές κοινωνίες αγκάλιαζαν και συστρατεύονταν πλειοψηφικά στα προοδευτικά εγχειρήματα, ακόμα από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στο κάλεσμα της επιτροπής πρωτοβουλίας αναφέρονται:

Τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και περισσότερο απαιτητό να προχωρήσει η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελώντας ανάχωμα στην αυξανόμενη άνοδο της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και ενίσχυσης ακραίως εθνικιστικών θέσεων.

Για το λόγο αυτό η Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα «ΜΙΝΩΣ» του ξενοδοχείου «ΑΤΛΑΝΤΙΣ», με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ομιλητές είναι:

-Δημήτρης Τζανακόπουλος, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

-Σπύρος Δανέλλης, Ανεξάρτητος Βουλευτής.

-Γιάννης Ραγκούσης, πρώην Υπουργός.

Την εκδήλωση- συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Βασιλάκης, Δημοσιογράφος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί