Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών από τους οικοδόμους Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου χαιρετίζει και εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών,   στο μπλόκο των Πραιτωρίων στο νομό μας  και όπου αλλού κινητοποιούνται, που βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά  και στην ΚΑΠ της ΕΕ.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κ.Α.Π. και της Ε.Ε., η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Η διόγκωση του κόστους παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι περικοπές στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις, οι μεγάλες ζημιές που δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, τα φοροχαράτσια, η απληρωσιά πολλών προϊόντων, έχουν φέρει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ένα βήμα πριν από την καταστροφή και το ξεκλήρισμα.

Όπως οι οικοδόμοι, έτσι κι οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία εκτός από τα βάρη της κρίσης που φορτώνει στις πλάτες μας, με φόρους, χαράτσια, πετσόκομμα δικαιωμάτων, μισθών, συντάξεων κ.τ.λ. θέλει να μας φορτώσει και την «ανάπτυξη» για να οικονομήσουν μια χούφτα παράσιτα, είτε μεγαλοκατασκευαστές λέγονται είτε «τσιφλικάδες» και βιομήχανοι τροφίμων.

Τα προβλήματα των αγροτών της εργατικής τάξης τα ξέρουν οι κυβερνήσεις, αφού οι πολιτικές τους είναι που δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα τη ζωή μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργατοϋπάλληλοι η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.

Έχουμε βρεθεί στον ίδιο δρόμο του αγώνα για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μεροκάματου, στον αγώνα για ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, για μείωση του χρόνου εργασίας.  Από όλη αυτή την κοινή πορεία, γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να δυναμώνει ο κοινός αγώνας εργατών-αγροτών.

Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε κάτι είναι ο αγώνας! Ό,τι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν μέσα από αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί