Στέλεχος του Ποταμιού διέρρευσε ηχητικό με τον Ψαριανό για τις Πρέσπες

Ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Γρηγόρης Ψαριανός ακούγεται να διαψεύδει ότι θα φύγει από το Ποτάμι δημοσίευσε μέλος του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το ηχητικό δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter το μέλος του Ποταμιού, Φωτεινή Λεομπίλα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ηχογραφημένο απόσπασμα, είναι από την τελευταία τοποθέτηση του Γρηγόρη Ψαριανού στο Πολιτικό Συμβούλιο, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου αποφασίστηκε οι βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ειδικότερα, ο Γρηγόρης Ψαριανός ακούγεται να λέει:

«Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπε την μαλακία που λέει ο ΣΚΑΙ από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι την Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή ότι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια».

«Καρφώνει» Άδωνι το Ποτάμι για την αποχώρηση Ψαριανού-Αμυρά

Την ίδια στιγμή, η Σεβαστουπόλεως απαντώντας στον Νικήτα Κακλαμάνη που νωρίτερα ζήτησε αποδείξεις για την εμπλοκή της ΝΔ στην ανεξαρτητοποίηση Αμυρά και Ψαριανού αναφέρει σε ανακοίνωσή:

«Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. ΤοΣαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα

1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρέςπολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.

2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον».

Συνδιαλλαγή Θεοδωράκη-Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών «βλέπει» ο Γεωργιάδης

Από την άλλη, για συνδιαλλαγή με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανάφερε: «Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να απαντήσει στο άρθρο του Γ. Πρετεντέρη, να πει δηλαδή πώς είναι δυνατόν πέρυσι τον Μάρτιο να λέει ο Ζάεφ στους πολιτικούς αρχηγούς στη χώρα του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην Ελλάδα με τις ψήφους του Ποταμιού. Πρέπει να απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης που είχε πάει στον κ. Τσίπρα τον περασμένο Μάρτιο για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αν τότε τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να απαντήσει αν οι συνεδριάσεις κομματικών οργάνων του Ποταμιού που ακολούθησαν ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο για να κρύψει τη συνδιαλλαγή με τον κ. Τσίπρα».

Ψαριανός σε Θεοδωράκης: Μην ανοίξω το στόμα μου

Από τη δική του μεριά, ο Γρηγόρης Ψαριανός εμφανίζεται εμφανώς εκνευρισμένος απέναντι στον Σταύρο Θεοδωράκη, κάτι που διαφαίνεται και από τις αναρτήσεις του στο facebook.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί