Ρώσος βουλευτής συνελήφθη με την κατηγορία ότι διέπραξε μεταξύ άλλων το αδίκημα της δολοφονίας

Η ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άσκησε ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Ραούφ Αρασούκοφ, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη Δημοκρατία Καρατσάγιεβο-Τσερκέσκαγια, με βάση τρία άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Ο Ραούφ Αρασούκοφ, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για άσκηση πιέσεων κατά μαρτύρων και για δολοφονία, οδηγήθηκε στην ανάκριση, όπου «ανακρίνεται με την ιδιότητα του κατηγορούμενου» δήλωσε η Πετρένκο. Ο Ραούφ Αρασούκοφ, όπως είπε η ίδια, κατά την ανάκριση ζήτησε την παρουσία διερμηνέα επειδή ισχυρίσθηκε ότι δεν κατέχει σε επαρκή βαθμό την ρωσική γλώσσα .

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αποδείχθηκε η εμπλοκή του Ραούφ Αρασούκοφ σε δύο δολοφονίες το 2010 και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του κοινωνικού κινήματος νεολαίας «Αντιγκέ Χασέ» Ασλάν Ζούκοφ και του συμβούλου του προέδρου της Δημοκρατίας Καρατσάγιεβο-Τσερκέσκαγια Φραλ Σεμπσουχόφ.

Ο Ρασούκοφ συνελήφθη σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), ενώ ήταν έτοιμος να αποχωρήσει την ώρα που στο βήμα βρίσκονταν ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα, ο οποίος έθετε ζήτημα άρσης της ασυλίας του Αρασούκοφ. Ωστόσο τον παρακάλεσε να μείνει στην αίθουσα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο. Στην αίθουσα ήταν παρών και ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν.

Παράλληλα συνελήφθη και ο πατέρας του Ραούλ Αρασούκοφ, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα του συμβούλου του γενικού διευθυντή της εταιρείας Gazprom mezregiongaz, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Ο Ραούλ Αρασούκοφ κατηγορείται για εμπλοκή σε κλοπή ποσοτήτων φυσικού αερίου, αξίας 30 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Τόσο ο Ραούφ Αρασούκοφ όσο και ο πατέρας του Ραούλ, όπως μεταδίδει το TASS επικαλούμενο δική του πηγή, δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί