Πώς ο Ν. Δένδιας “άδειασε” τον Λ. Αυγενάκη και τον ανάγκασε να “μαζευτεί” (εικόνες)

“Άδειασμα” του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο οποίος, μόνος και πρώτος, επιχειρεί εδώ και μέρες να διαχωρίσει τη θέση της ΝΔ ως ένα κόμμα που είναι στην κεντροδεξιά, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την έκφραση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ με ακροδεξιές κραυγές και ανοίγματα. Αρχικά ο κ. Δένδιας τα έβαλε στη βουλή με τη “Χρυσή Αυγή”, εισπράττοντας το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε νέα παρέμβασή του κ. Δένδια, στην οποία ανέφερε:

“Η κυρίαρχη τάση μέσα στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά. Η τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου με προσεγγίσεις στα λαϊκά στρώματα αλλά χωρίς αυτό να συνδυάζεται κ με εθνικιστικές υστερίες και λαϊκισμούς. Η αντίληψη μας για την Μακεδονία είναι βαθιά πατριωτική, μια αντίληψη φιλίας προς όλους και με γέφυρες προς τα Βαλκάνια. Δεν είναι μια αντίληψη αμυντικής κραυγής ενός ανασφαλούς πολιτικού κόμματος που δε βρίσκει άλλο λόγο ύπαρξης και το ρίχνει στον εθνικισμό. Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια”.

Η παρέμβαση Αυγενάκη και το “άδειασμα” από τον Ν. Δένδια

Αναφερόμενος, χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Νίκο Δένδια και τις τελευταίες δηλώσεις του περί δεξιάς, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: “Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα πολυσυλλεκτικό και συσπειρωμένο σε απόλυτο βαθμό. Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα”.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή κάποια δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη, με τον κ. Δένδια να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ατυχής στιγμή στην πραγματικότητα και ανακόλουθη του ρόλου του είναι η δήλωση του κ. Αυγενάκη».

 
Ο γραμματέας της ΝΔ έσπευσε από την πλευρά του, πάλι μέσω twitter, να τα «μαζέψει» γράφοντας σε ανάρτησή του: «Μια δική μου ατυχής έκφραση το απόγευμα δημιούργησε άνευ λόγου μια παρεξήγηση με τον @nikosdendias με τον οποίο μοιραζόμαστε πάντα τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο στόχο να απαλλαγεί η χώρα μας από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».
 
Όλα αυτά δείχνουν πως στην Πειραιώς η ατμόσφαιρα μυρίζει… μπαρούτι και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς δεν αποτελεί μυστικό πως το χάσμα στις απόψεις σημαντικών στελεχών της ΝΔ με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και των συν αυτώ μεγαλώνει εκθετικά…

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί