Πέρασαν 40 ημέρες που έφυγε ο “βιαστικός” Ανδρέας Σαββάκης…

Συμπληρώνονται οι 40 μέρες από την ξαφνική και βιαστική αναχώρηση του Ανδρέα Σαββάκη… Η οικογένειά του καλεί όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη, στο μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το πρωί στον Άγιο Τίτο, στο Ηράκλειο.

Ο Ανδρέας Σαββάκης έφυγε βράδυ της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ουσιαστικά από τα προβλήματα υγείας που του “δώρισε” η χούντα, στη διάρκεια της οποίας αντιστάθηκε, συνελήφθη, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση.

Ήταν μια σεμνή μορφή του χώρου της αντίστασης στη χούντα για όλη τη χώρα, ενώ ξεχώρισε επί δεκαετίες ως λόγιος στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και για τον αγώνα του, μαζί με τον αδελφικό του φίλο, αείμνηστο Νίκο Γιανναδάκη, ώστε να αναδείξουν τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στη θέση που ταιριάζει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συναγωνιστής με τον Ανδρέα στα δύσκολα χρόνια της χούντας, είχε ανεβάσει στη σελίδα του στο facebook την είδηση του θανάτου του

Δείτε επίσης ενδεικτικά

“Έφυγε” ο Ανδρέας Σαββάκης- Το Σάββατο η κηδεία του

“Ένας γνήσιος Κρητικός αγωνιστής, σκαπανέας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” – Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ανδρέα Σαββάκη

Μια άγνωστη ιστορία για τον βασανισμό του Ανδρέα Σαββάκη

Αχ μωρέ Ανδρέα…

Μια ιστορική και συγκλονιστική φωτογραφία, από τη σύλληψη του 19χρονου τότε Ανδρέα Σαββάκη μπροστά στους φωτορεπόρτερ!

“Βλασταίνουν ακόμη άνθρωποι…”

Η πρώτη στην Ελλάδα αντίσταση κατά της χούντας, στο Ηράκλειο και ο ρόλος του Α. Σαββάκη- Η μαρτυρία του Δ. Ξυριτάκη

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί