Κρήτη: Συγχαίρουν τον λιμενικό που χωρίς δεύτερη σκέψη έσωσε άνδρα σε κίνδυνο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, μέσω της οποίας συγχαίρει τον λιμενικό, κ. Δημήτριο Μπαρουνη, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να κολυμπήσει σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων, να προφτάσει και τελικά να διασώσει άνδρα από βέβαιο πνιγμό.

Δείτε: Αναστάτωση από άνδρα που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το ΔΣ της ΕΠΛΣ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το συνάδελφο Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο για την αυτοθυσία του και τη καθοριστική επέμβασή του σε περιστατικό κινδυνεύοντος ατόμου που συνέβη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων.

Συγκεκριμένα ο συνάδελφος ενεργώντας με αυταπάρνηση και βλέποντας έναν συνάνθρωπό μας να κινδυνεύει από πνιγμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να κολυμπήσει σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων, να προφτάσει και τελικά να τον διασώσει από βέβαιο πνιγμό.

Τέτοιες πράξεις αυτοθυσίας, οι οποίες χρήζουν ανάδειξης αλλά και βράβευσης, μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτούς για το γενικότερο καλό και τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ευχόμαστε στον Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο υγεία, ευτυχία και πάντα τέτοιες επιτυχίες.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί