Στη Λότζια για να διαμαρτυρηθούν οι μαθητές του Καπετανάκειου (Φωτο)

Πορεία από το Καπετανάκειο στον Δήμο, ζητώντας συνάντηση και δέσμευση από τον Δήμαρχο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο).

Οι μαθητές βρέθηκαν στην Λότζια, όπου έδωσαν το παρών σε σύσκεψη.

Δείτε φωτογραφίες του Image Services:

 

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου έχουν την ακλόνητη θέση ότι την ευθύνη για την παράδοση του Σχολικού κτιρίου την έχει αποκλειστικά ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, ο Δήμος. Αυτός φέρει και την πολιτική ευθύνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλου του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) έχουν την ακλόνητη θέση ότι την ευθύνη για την παράδοση του Σχολικού κτιρίου την έχει αποκλειστικά ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, ο Δήμος. Αυτός φέρει και την πολιτική ευθύνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλου του έργου.

Επομένως απαιτούμε την άμεση παράδοση ενός ολοκληρωμένου, λειτουργικού και ασφαλούς κτιρίου.

Παίρνοντας υπόψη την καθυστέρηση, σε σχέση με τις υποσχέσεις, τη 10ετή απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας ενός Λυκείου σε λυόμενες αίθουσες και την διετή ταλαιπωρία των μαθητών που οδηγούνται σε εξετάσεις κάτω από τους ήχους της μπουλντόζας και των σφυριών, αποφασίσαμε:

Να είμαστε σε κινητοποίηση μέχρι να μπούμε για μάθημα σε ένα κανονικό σχολείο.

Η πρώτη μας ενέργεια είναι, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι , με πορεία από το σχολείο στον Δήμο, ζητώντας συνάντηση και δέσμευση από τον κ. Δήμαρχο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Καλούμε όλους τους γονείς, Συλλόγους και σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές από όλα τα σχολεία, τους απόφοιτους του Καπετανάκειου να είναι μαζί μας!

Η υπόθεση του Καπετανάκειου αφορά όλους που αγωνιούν και απαιτούν μια παιδεία αντάξια των αναγκών των παιδιών μας!

To 15μελές συμβούλιο των μαθητικών κοινοτήτων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί