“Kλείδωσ唨η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στη Κωνσταντινούπολη

Στις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Ιndependent Balkan News Agency, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αρχικός σχεδιασμός της επίσκεψης ήταν να διαρκέσει τουλάχιστον δυο μέρες, με επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ίμβρο, κάτι όμως που ακυρώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτήν την περίοδο στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και της έντασης των τελευταίων ημερών.

Για τους πιο πάνω λόγους η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, θα είναι μόνο για μια ημέρα όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο.

Είναι η τέταρτη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, καθώς έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις τον Νοέμβριο του 2015 σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, τον Μάρτιο του 2016 στη Σμύρνη και τον Μάιο του 2016 στην Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΒΝΑ, η επίσκεψη της 5ης Φεβρουαρίου, είναι χαμηλών προσδοκιών, κάτι που το πιστοποιεί η μικρή συμμετοχή των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα συνοδέψει τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο αναμένεται να γίνει επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων ενώ θα τεθούν και τα θέματα που απασχολούν τα δυο γειτονικά κράτη, το προσφυγικό, το Κυπριακό και οι Ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Ενδεχομένως να συζητηθεί και η πραγματοποίηση της Ανώτατης Συνόδου Συνεργασίας που είναι να γίνει στη Θεσσαλονίκη κι έχει αναβληθεί πολλές φορές. Τελευταία Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου του 2016 στην Σμύρνη

 

Πηγή: ibna.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί