Υπόμνημα σε Πολάκη και Ξανθό για τα προβλήματα του Βενιζελείου

Υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, απέστειλε η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου, για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Αναλυτικά, στο υπόμνημα αναφέρεται:

Aξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, για πολλοστή φορά, να επανέλθουμε με υπόμνημα μας στα διαχρονικά και ανεκπλήρωτα αιτήματα μας, για τα οποία πολλάκις έχουμε λάβει υποσχέσεις για την επίλυση τους, υποσχέσεις όμως χωρίς αντίκρισμα στα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν σας εκφράζουμε τις έντονες αντιδράσεις μας για τα εξής:

  • Η εφαρμογή της ειλημμένης απόφασης για το διοικητικό διαχωρισμό των δύο Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Γ.Ν, έχει καθυστερήσει υπερβολικά παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις σας για άμεση επίλυση του ζητήματος. Απορίας άξιο επίσης παραμένει το ερώτημα γιατί ενώ κάποια νομοσχέδια κατατίθενται και ψηφίζονται με τη μορφή του κατ’ επείγοντος , το δικό μας ζήτημα το καθυστερείτε εδώ και χρόνια, επικαλούμενοι διαρκώς νομικά κωλύματα;
  • Στις 23.9.2018 το Βενιζέλειο δέχτηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα, καθώς η πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέστρεψε ολοκληρωτικά τις Διοικητικές και Τεχνικές μας υπηρεσίες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα λειτουργίας, τόσο χωροταξικά όσο και λειτουργικά.Δυστυχώς παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις σας, στην έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 28.9.2018,  παρουσία της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αλλά και του Νοσοκομείου, τέσσερεις μήνες μετά οι υπηρεσίες λειτουργούν ακόμα διαμελισμένες σε διάφορα σημεία του Νοσοκομείου, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές μας προβλέψεις ότι δεν θα υπάρξει σωστός συντονισμός και διαχείριση της κρίσης.Το γεγονός ότι το Νοσοκομείο δεν σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο υπέρμετρο φιλότιμο του προσωπικού και όχι στους σχεδιασμούς επι χάρτου της Διοίκησης.
  • Στην εν λόγω συνάντηση επίσης σας αναφέραμε για μια ακόμη φορά, το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων παρελθόντων ετών, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση σας ότι θα το επιλύσετε άμεσα. Μάλιστα επιδείξατε χαρακτηριστική έκπληξη, θεωρώντας ότι το θέμα είχε λυθεί. Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν, 4 μήνες μετά, ότι ακόμη εκκρεμεί, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις σας.
  • Οι ελαστικές μορφές εργασίας, τις οποίες πλέον έχετε παγιώσει για την αποτροπή κατάρρευσης του συστήματος Υγείας, επί της ουσίας δεν λύνουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα Νοσοκομεία. Αντίθετα προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στο προσωπικό και τις υπηρεσίες.

Σας καλούμε λοιπόν, για μια ακόμη φορά, όπως θέσετε σε υψηλή προτεραιότητα τα αιτήματα μας, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί