Τ. Πετρόπουλος: Από πρώτη Φεβρουαρίου σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός (Βίντεο)

Στο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί το ύψος του κατώτατου μισθού και θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στην ΕΡΤ1 και όπως είπε θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό.

Δείτε: Την αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοινώνει στο υπουργικό ο πρωθυπουργός

Αύξηση του κατώτατου μισθού: Σε ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου με άμεσα ωφελημένους περίπου 880.000 πολίτες

Καταργείται ο υποκατώτος μισθός και βελτιώνονται πλέον οι όροι των εργασιακών σχέσεων ενώ όπως ενημέρωσε θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτικές υπέρ του κόσμου της εργασίας.

Μόνιμος ο στόχος της βελτίωσης του επίπεδου ζωής εργαζομένων και συνταξιούχων

«Μόνιμος ο στόχος της βελτίωσης του επιπέδου ζωής των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Ξεκινήσαμε από ελλείματα προχωρήσαμε στα πλεονάσματα και βελτιώνουμε όλες τις παροχές. Ένα μεγάλο μέρος των συντάξεων έχει βελτιώσεις στο επίπεδο των παροχών» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική κρίση ως προς τα αναδρομικά. Οι δικαστές όμως πρέπει να σκέφτονται. Όταν έβγαλαν το πρώτο μνημόνιο συνταγματικό δεν σκέφτηκαν ότι αυτό θα έφερνε την κατάρρευση της οικονομίας».

«Δεσμευτήκαμε να σταματήσουμε την κατηφόρα και το πράξαμε, ανασχέσαμε την διαρκή πτώση. Επίσης δεσμευτήκαμε ότι θα προχωρήσουμε σε πολιτικές βελτίωσης για να ελαττώσουμε τις απώλειες από τα μνημόνια». Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Ευρώπη το 2015 ήταν στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης.

Άμεσα θα είναι τα οφέλη από την Συμφωνία των Πρεσπών

Όταν θα γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο θα έχουν φανεί τα μεγάλα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κάτοικοι εκείνων των περιοχών θα ωφεληθούν περισσότερο απ’ όλους. Ήδη υπάρχουν συνεργασίες των επιμελητηρίων Φλώρινας και Καστοριάς με τους βόρειους γείτονες. Θα ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή και τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα.

Κατ. Μπρ. – Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί