Στον πρώτο ‘Μαραθώνιο Εφευρετικότητας’ της Αθήνας το ΙΤΕ

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας υποστηρίζει και συμμετέχει στο πρώτο HACKING HEALTH HACKATHON της Αθήνας.

Οι συμμετέχοντες, είτε από το γενικό κοινό είτε από τους τομείς της υγείας, της πληροφορικής, αλλά και της καινοτομίας, προσκαλούνται να αναμετρηθούν με τα ζητήματα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στα Ιατρικά Δεδομένα και την Κινητικότητα.

Το Hackathon θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Αμερικής 8, Αθήνα. Περισσότερα στον ιστότοπο: https://hacking-health.org/el/hackathon-athens-2019/

Σε δυόμισι μέρες, σχεδιαστές, προγραμματιστές, επιστήμονες, ερευνητές, project managers και ασθενείς συνεργάζονται με ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικά στελέχη νοσοκομείων για να αναπτύξουν ψηφιακές λύσεις υγείας (eHealth) ή και εφαρμογές για κινητά (mobile Health), ακόμη και ιδέες που μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις. Στόχος είναι η βελτίωση των προδιαγραφών του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση και να μοιράζονται πληροφορίες για την υγεία τους, για επείγουσα μη προγραμματισμένη φροντίδα, οπουδήποτε αυτή χρειάζεται, ξεκινώντας από τους εμβολιασμούς, τις αλλεργίες, τη φαρμακευτική θεραπεία, τα κλινικά προβλήματα, τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Το Hacking Health είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της περίθαλψης. Γεννήθηκε ως ιδέα το 2011 και έχει διαδοθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε περισσότερες από 70 πόλεις, σε 45 χώρες, σε 5 ηπείρους! Δουλεύοντας συλλογικά, οι επαγγελματίες της υγείας, οι ασθενείς, οι ειδικοί, οι ερευνητές και επιστήμονες με καινοτόμο σκέψη και με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών χτίζουν ανθρωποκεντρικές λύσεις στα επιτακτικά και καίρια προβλήματα στης υγείας και της ιατρικής περίθαλψης.

 

Επικοινωνήστε με την ομάδα του Hacking Health Athens στο email:
athens@hacking-health.org

Επικοινωνήστε με την ομάδα ηλεκτρονικής υγείας του ΙΤΕ:
ehealth@ics.forth.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί