Ελλάδα: Πάνω από 300 κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας του ‘Αργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, η οποία άρχισε να καταγράφεται από το περασμένο Σάββατο 26 Γενάρη στις περιοχές αυτές.

Συνολικά, έως και σήμερα το μεσημέρι είχαν καταγραφεί περισσότερα από 300 κρούσματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο επισημαίνει πως η κλινική εικόνα των ασθενών χαρακτηρίζεται από εμετούς, διάρροιες και κοιλιακό άλγος ενώ ο εργαστηριακός έλεγχος γιαSalmonella spp. και Shigella spp. ήταν αρνητικός.

Να σημειωθεί πως αναμένονται τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων και από την αρχική διερεύνηση δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κοινό γεύμα, δραστηριότητα ή άλλος κοινός παράγοντας ή κοινή έκθεση στην οποία να μπορούν να αποδοθούν τα κρούσματα.

Όπως εξηγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί