Τσαβούσογλου: Εντός Φεβρουαρίου ξεκινάμε γεωτρήσεις

Εντός Φεβρουαρίου η Άγκυρα θα προβεί σε γεωτρήσεις σε εξουσιοδοτημένες από την «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» περιοχές και στην ΑΟΖ της Τουρκίας, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφθηκε τα Κατεχόμενα, όπου είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σε κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών, ο κ. Ακιντζί κάλεσε σε ανεπίσημη συνάντηση τον κ. Αναστασιάδη για να του πει, όπως ανέφερε, τι είδους λύση επιδιώκει στο Κυπριακό.

Ν. Αναστασιάδης: Να υποβάλει γραπτώς τις θέσεις της η Άγκυρα

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των δύο ανδρών, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε την Άγκυρα να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να υποβάλει γραπτές θέσεις.

Σε δηλώσεις του και κληθείς να σχολιάσει τις απειλές του κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν θέλει να μπει στη λογική της αντιπαράθεσης και τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ακολουθεί την πολιτική που χαράσσει.

Παράλληλα, επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί καταλογίζοντάς του ότι ξεχνά πως στο Κραν Μοντανά η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε υποβάλει γραπτώς τις προτάσεις της για τα θέματα που έθιγε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι σε συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Κραν Μοντανά είχε προτείνει τη λύση δύο κρατών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί