Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους η Συμφωνία των Πρεσπών

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές και βουλεύτριες.

«Παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, «ναι» ψήφισαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά και η Κατερίνα Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της σχετικής ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

«H Eλλάδα έχει ρόλο στα Βαλκάνια, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι η φράση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία έκλεισε η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ. Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.

«Η Ελλάδα παίρνει πίσω αυτό που της ανήκει, την Ιστορία»

«Η Ελλάδα παίρνει πίσω αυτό που της ανήκει, την ιστορία, τα σύμβολα, την παράδοση, την κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Και η Βόρεια Μακεδονία, γίνεται φίλη, σύμμαχος χώρα, συμπαραστάτης της Ελλάδας για τη συνεργασία, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Μακριά από τη σφαίρα επιρροής τρίτων χωρών που για ίδιον όφελος, επιδιώκουν τη διαιώνιση της αστάθειας στα Βαλκάνια και την αποδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας», όπως τόνισε την Πέμπτη στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας: Σήμερα αναμετριόμαστε με την ιστορική ευθύνη (Bίντεο)

«Είναι μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία ως η αφετηρία μιας νέας εποχής για τα Βαλκάνια που πλέον χαράσσουν μια νέα διαδρομή. Σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική, ειρηνική. Αφήνοντας πίσω τις πληγές των εμφυλίων, των εθνικισμών, του διχασμού και του μίσους», όπως ανέφερε.

«Η ιστορία θα δικαιώσει την Ελλάδα που τόλμησε, που πάλεψε, που γίνεται ο εγγυητής της σταθερότητας και συνανάπτυξης στα Βαλκάνια»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί