Σύσκεψη με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/1, η σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έπειτα από πρωτοβουλία της διοίκησης του σωματείου, με αφορμή την λήξη των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση του ΠαΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Είχαμε τονίσει εξαρχής ότι αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να διώξει τους εργολάβους, θα μετέτρεπε εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι.  Ο στόχος όμως δεν ήταν αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργολάβοι, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο – 14ο  μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρες συμβάσεις κλπ.

Ο αγώνας που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια είχε σαν στόχο την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου και άμεση επανασύσταση των καταργημένων θέσεων από τους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Σήμερα ο αγώνας είναι σε κομβικό σημείο. Ήδη τελειώνουν οι συμβάσεις 17 παρατασιούχων εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ και έπεται η συνέχεια για τους επικουρικούς και για τους υπόλοιπους εργαζομένους το Δεκέμβρη του 2019.

  • Συμμετέχουμε μαζικά ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην  κινητοποίηση την Δευτέρα 28/01, 10:30πμ, στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Καλούμε όλα τα υγειονομικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τα σωματεία του ιδιωτικά και δημοσίου τομέα, τα σωματεία των συνταξιούχων να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Δευτέρας 28/01.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί