Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου , προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές της Δ΄και Ε΄τάξης του σχολείου με θέμα την οδηγική  συμπεριφορά και ασφάλεια . Η ενημέρωση  έγινε από τον Υποδιοικητή του τμήματος τροχαίας Ηρακλείου Αστυνόμο Β΄ κ. Καρακούδη Στυλιανό.

Η ενημέρωση  έγινε στο πλαίσιο των δράσεων εκπαιδευτικού προγράμματος  με τίτλο «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» που  εκπονεί η  Δ΄τάξη του σχολείου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα  παρουσίαση για θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς , όπως η αναγκαιότητα χρήσης ζώνης και κράνους και η επικινδυνότητα της οδήγησης  μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή χρήσης κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς. Είχαν την δυνατότητα να δούνε  βίντεο με πραγματικά συμβάντα τροχαίων και να συμμετέχουν ενεργά  με ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με ένα  διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων με στόχο την εμπέδωση των θεμάτων που επεξεργάστηκαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

  Το σχολείο ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα τον κ. Καρακούδη ο οποίος παρουσίασε με αμεσότητα και  κατανοητό τρόπο ένα τόσο σημαντικό και σύνθετο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας, αυτό της οδικής ασφάλειας.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί