Κρήτη: Στην εντατική γυναίκα με γρίπη Η1Ν1

To πρώτο εξακριβωμένο περιστατικό ασθενούς με γρίπη, προσβολής από ιό του τύπου Η1Ν1, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια 79χρονη γυναίκα, κάτοικο Αγίου Νικολάου, η οποία εισήχθη από τις 23 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια –  υποξαιμία και υψηλό πυρετό. Αμέσως της χορηγήθηκε για κάλυψη η προβλεπόμενη αντιϊκή φαρμακευτική και δείγμα αίματος εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ προς πιστοποίηση του τύπου του ιού.

Σήμερα, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής της ΜΕΘ Μασούντ Χάνι, παρελήφθη η απάντηση από το Ινστιτούτο Παστέρ, που επιβεβαίωσε τον τύπο του ιού.

Η γυναίκα δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία και η κατάστασή της θεωρείται σταθερή, αργά, αλλά προοδευτικά βελτιούμενη. Πολύ θετικό για την κατάστασή της και το πώς ανταποκρίνεται, ο κ. Χάνι, θεωρεί ότι οφείλεται και στο γεγονός ότι η ασθενής είχε εμβολιαστεί με αντιγριπικό εμβόλιο. Δεν βρίσκεται σε καταστολή και περιοδικά εισάγεται στο σύστημα υποστήριξης αναπνοής με χορήγηση οξυγόνου.

anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί