Στην περιφέρεια οι Κρήτες όπου Γης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Αποδήμων Κρητών είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας που διατηρεί η Περιφέρεια Κρήτης με το Παγκόσμιο Συμβούλιο και τους Όπου γης Κρήτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Γιάννης Κουγιουμουτζής, ο Προέδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Γιάννης Επιτροπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης και η Επιστημονική Σύμβουλος, αρμόδια για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Μαρία Χναράκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με επίκεντρο το Παγκόσμιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον φετινό Αύγουστο και τον συσχετισμό του με το Έτος Ερωτόκριτου. Υπενθυμίζεται πως το 2019 έχει οριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έτος Ερωτόκριτου, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Κρήτης έχει την κεντρική ευθύνη και τον συντονισμό κάθε σχετικής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί όχι μόνο στο νησί αλλά και στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση η εξέλιξη αυτή αποτελεί για την Κρήτη, για όλους τους Κρητικούς όπου γης, μια ιδιαίτερη τιμή, γιατί ο Κρητικός πολιτισμός θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ποικίλες εκδηλώσεις. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την στήριξή του στον προγραμματισμό που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη για να συνδεθούν το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών του καλοκαιριού με τις αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον Ερωτόκριτο.

Ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως για την Περιφέρεια Κρήτης “ο Ερωτόκριτος, είναι καλλιτεχνικό έργο συνυφασμένο με την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης και στόχος μας είναι να ενταχθεί στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ουνέσκο. Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία, όλων των κρητικών είναι απαραίτητη για ν’ αναδειχθεί, να προβληθεί και να τιμηθεί το έργο του Βιτζέντζου Κορνάρου, ως έργο που δεν ανήκει μόνο στην Κρήτη ή στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο”.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί