Επαφές στα υπουργεία για τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Κρήτης

Στην Αθήνα βρίσκεται από χτες, Τετάρτη 23-1, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη για προγραμματισμένες συναντήσεις και συσκέψεις εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το πρωί της Τετάρτης η Συντονίστρια συμμετείχε σε σύσκεψη των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, με θέμα το σχεδιασμό των εργασιών για την εκπόνηση της δεύτερης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας, σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το νερό. Υπεύθυνες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση της 2ης αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης ορίστηκαν οι Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες επίσης ενημέρωσαν για την πρόοδο της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται στην ισχύουσα αναθεώρηση ανά περιοχή αρμοδιότητας.


Εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για το συντονισμό και την προτεραιοποίηση του συνόλου των έργων και δράσεων που υλοποιούνται και σχεδιάζονται από τους διαχειριστές των υδατικών πόρων, έγινε ενημέρωση για τα σχετικά μέτρα του Σχεδίου Διαχείρισης Λ.Α.Π. του υδατικού διαμερίσματος Κρήτης που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης και, εντοπίστηκαν οι απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις για την υλοποίηση της νέας αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης του νερού.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από το Υπουργείο για τα προβλεπόμενα σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τον προσδιορισμό του περιβαλλοντικού κόστους και του περιβαλλοντικού τέλους, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, μεταξύ των υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου. Στη σύσκεψη εργασίας συμμετείχε με τη Συντονίστρια, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδάτων Α.Δ.Κ. κ. Αγγελική Μαρτίνου.
Η Συντονίστρια είχε, στη συνέχεια, συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για τα εν εξελίξει θέματα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) καθώς και των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών στην Κρήτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης η κ. Κοζυράκη συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση, με κύρια ζητήματα συζήτησης την εφαρμογή των διατάξεων του νομοθετικού πλαισίου “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” (ν.4555/2018), που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία των ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη καθώς και, το ενιαίο πλαίσιο κινητικότητας υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Όσον αφορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους ΦΟΔΣΑ, από 19 Ιανουαρίου διατρέχουμε το τελευταίο μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου το οποίο χαρακτηρίζεται από την αναγκαστική εφαρμογή των προβλεπόμενων ρυθμίσεων από τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η Συντονίστρια συνεχίζει σήμερα τις επαφές της στο Υπουργείο Εσωτερικών, τόσο με συνεργάτες του Υπουργού όσο και με υπηρεσιακά στελέχη, για θέματα και υποθέσεις που αφορούν το συγκεκριμένο Υπουργείο και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί