Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Δημήτρη Βρύσαλη, ο οποίος συνομίλησε με εργαζόμενους στην ΥΠΑ.
Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν κύρια την εγκατάλειψη της ΥΠΑ στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και συνολικά των αερομεταφορών. O Δ. Βρύσαλης κάλεσε σήμερα να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων της ΥΠΑ, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο για μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης, ενάντια στην ελαστική απασχόληση και εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων που προωθούν στο δημόσιο τομέα κυβέρνηση και τοπική διοίκηση, όπως και ο δήμος Ηρακλείου.
Με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών, που συζητιέται αυτές τις μέρες, τονίστηκε το γεγονός ότι αυτή τη συμφωνία την ήθελε, τη στήριξε και την επέβαλε όλη η αφρόκρεμα του ιμπεριαλισμού, όλη η αφρόκρεμα των πιο δολοφονικών, επιθετικών, πολεμοκάπηλων οργανισμών και χωρών που έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σπείρει τον εθνικισμό και το θάνατο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Αναδείχθηκε ο προφανής στόχος αυτής της διαδικασίας δηλαδή η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ώστε να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια και να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας και άλλων ανταγωνιστών. Επιπλέον, σε αντίθεση με όσους επικεντρώνουν στο ονοματολογικό, το ΚΚΕ εδώ και 25 χρόνια προέβαλε την ανάγκη να μπουν εμπόδια στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και συνολικότερα των αεροδρομίων και τονίστηκε το γεγονός πως η κατασκευή του αεροδρομίου Καστελλίου εντάσσεται στην απαράδεκτη αυτή πολιτική ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών που υπηρετούν ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξασφαλίζοντας σίγουρα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του με την πολιτική απελευθέρωσης των αερομεταφορών, τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία της ΝΔ και των υπολοίπων αστικών κομμάτων στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ.
Κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ και αποφασιστική ενίσχυσή του σε όλες τις εκλογικές μάχες που έρχονται, τοπικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές όποτε και αν γίνουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί