Συμφώνησαν θεσμοί- κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ανακοινώνεται την επόμενη εβδομάδα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η αύξηση στον κατώτατο μισθό που συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, με εκπροσώπους των θεσμών.

Το ποσοστό αύξησης στα κατώτατα ημερομίσθια εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα ανώτατα επίπεδα (σ.σ. η κυβέρνηση έχει βάλει τον πήχυ στο 10%, αν και το κουαρτέτο θα συμφωνούσε σε μια αύξηση που που δεν θα ξεπερνούσε το 7,5%).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, «η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η ενημέρωση που έγινε αφορούσε την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Επίσης, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους θεσμούς για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους για την περίοδο πριν από την απόφαση του ΣτΕ του 2015.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί