Παραδόθηκε στην αστυνομία ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 15χρονο

Παραδόθηκε στις Αρχές, πέντε μέρες μετά από την φονική παράσυρση ενός 15χρονου μαθητή στην Καλαμάτα, ο οδηγός του οχήματος ο οποίος αμέσως μετά το δυστύχημα τράπηκε σε φυγή.

Δείτε: Ελλάδα: Νεκρός 15χρονος μαθητής από παράσυρση – Τον εγκατέλειψε ο οδηγός

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το φρικτό τροχαίο, ο οδηγός, η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον άνδρα που κρατούσε το τιμόνι του μοιραίου οχήματος. Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρομά, ο οποίος δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Μάλιστα, είναι αδελφός του  28χρονου, ο οποίος μία ώρα μετά την τραγωδία, παρουσιάστηκε στην Αστυνομία, λέγοντας ότι εκείνος οδηγούσε το ΙΧ, θέλοντας να τον  «καλύψει».

Οι άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας διαπίστωσαν κενά στην περιγραφή του 28χρονου για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Τελικώς, εκείνος δεν άντεξε και αποκάλυψε ότι ο αδελφός του οδηγούσε το αυτοκίνητο και ότι θέλησε να τον προστατεύει, διότι δεν διέθετε δίπλωμα.
Ο 28χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κατηγορούμενος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 30 Ιανουαρίου. Σε βάρος του 25χρονου οδηγού έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, η οποία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα Καλαμάτας.

Τον 15χρονο παρέσυρε το ΙΧ ενώ πήγαινε στο σπίτι του μετά το σχολείο, στην Θουρία, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα.
Αμέσως μετά την παράσυρση του μαθητή, ο οδηγός του αυτοκινήτου, εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος και τράπηκε πεζός σε φυγή για να γλιτώσει τις συνέπειες. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στην ζωή.

 iefimerida.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί