Ρωσικό βομβαρδιστικό συνετρίβη στο Μούρμανσκ: Τρεις νεκροί πιλότοι

Ο τρίτος πιλότος του ρωσικού βομβαρδιστικού TU-22M3, που συνετρίβη κατά την διαδικασία της προσγείωσής του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μούρμανσκ , άφησε την τελευταία του πνοή στο στρατιωτικό νοσοκομείο που είχε διακομισθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει αρχικά ότι επιζήσαντες είναι οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής του Μούρμανσκ.

Αργότερα μεταδόθηκε ότι ο ένας εκ των τραυματιών πιλότων μεταφέρθηκε στην εντατική και οι γιατροί κρίνουν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή.

  Δείτε επίσης

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών του Μούρμανσκ, κόπηκε σε δύο κομμάτια πάνω στον διδρομο προσγείωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή καυσίμων, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν απειλές για τους κατοίκους της παρακείμενης πόλης Ολένεγκορσκ και του ομώνυμου οικισμού που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος στάθμευε στην αεροπορική βάση «Ολένια» που βρίσκεται στην χερσόνησο Κόλσκι σε απόσταση 92 χιλιομέτρων νότια της πόλης Μούρμανσκ και σε μικρή απόσταση από την πόλη Ολένεγκορσκ. Στην αεροπορική βάση σταθμεύουν αεροσκάφη TU-22M3. Το μήκος του διάδρομου προσγείωσης-απογείωσης είναι 3.500 μέτρα.

Τα βομβαρδιστικά TU-22M3 έχουν τετραμελές πλήρωμα και προορίζονται για να πλήττουν εχθρικούς στόχους σε στρατηγικό βάθος. Η μέγιστη ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 2.300 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ η ακτίνα δράσης του είναι 7.000 χιλιόμετρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί