Συγκλονίζει ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας: “Δεν ξέρουμε ακόμα από τι πέθανε το παιδί μας, όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη”

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα στη Λαμία, με “θύμα” μια μαθήτρια που έχασε τη ζωή της από τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της.

Το 14χρονο κορίτσι “έσβησε” στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου εισήχθη με πόνους στην κοιλιά. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου της, έως ότου γίνει η ιατροδικαστική εξέταση που θα δώσει φως στην υπόθεση.

Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι το άτυχο κορίτσι πέθανε από αλλεργικό σοκ από αντιβίωση, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ σύμφωνα με δήλωση του πατέρα υπέστη σκωληκοειδίτιδα.

Το χρονικό της τραγικής υπόθεσης

Η 13χρονη μαθήτρια της Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εισήχθη γύρω στις 5:00′ το πρωί της Παρασκευής στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας με πόνο στην κοιλιά. Στις 3:00′ περίπου το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 7:00′ το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Στις 9:00′ το βράδυ του Σαββάτου το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, με τους γιατρούς να προσπαθούν για μια ώρα να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια επίσημη απάντηση στους γονείς. Τα όσα αρχικά διέρρευσαν για αλλεργικό σοκ από αντιβίωση που δόθηκε στο κορίτσι, δεν επιβεβαιώθηκε.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η 14χρονη να είχε σκωληκοειδίτιδα, η οποία έσπασε με αποτέλεσμα να προκληθεί περιτονίτιδα με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας της ασθενούς.

Όλα τα παραπάνω είναι πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά, αφού την πραγματική αιτία θανάτου της άτυχης μαθήτριας θα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή η οποία θα γίνει αύριο Τρίτη με την παρουσία δυο ιατροδικαστών που έχει ορίσει η οικογένεια.

Πέρα από τους δικούς της ανθρώπους, όλοι στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα είναι σοκαρισμένοι μη μπορώντας να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, χάθηκε ένα 13χρονο κορίτσι.

“Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι”

Σύμφωνα με το LamiaRerport και όσα δήλωσε σε αυτό ο πατέρας της αδικοχαμένης 13χρονης, ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την αιτία του θανάτου της. Είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν ξέρουμε ακόμα από τι “έφυγε” το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτει 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως, όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

LamiaReport

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί