Μαξίμου: Ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο

Την καταδίκη του για τα επεισόδια περιμετρικά της Βουλής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως «δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει πως «στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

Υπ. Προστασίας Πολίτη: «Τα επεισόδια τα προκάλεσαν ακροδεξιοί»

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τις επιθέσεις αυτές έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί.

Μικρογραφία

Απαντώντας σε διάφορες εκτιμήσεις ότι οι κουκουλοφόροι προέρχονταν υποτίθεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πηγές της ΓΑΔΑ τόνισαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί