Καμμένος: “Casus belli αν δεν αποσύρουν υπουργούς των ΑΝ.ΕΛΛ.”

«Είναι casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛΛ., όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», τόνισε σήμερα (ΣΚΑΪ) ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

«Η παραμονή στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ. σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, η Κ.Ο. μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Σχολιάζοντας τη στάση πρώην βουλευτών του κόμματός που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδησή τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι η σύμβαση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ως εκ τούτου είναι αλλοιωμένη «γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες».

«Ο Ζάεφ και η πλευρά των Σκοπίων έχει παραβιάσει την ίδια τη συμφωνία, η οποία δεν έχει καμία ισχύ καθώς δεν έχει την υπογραφή του προέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η συμφωνία έχει περάσει διά της συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για “Μακεδόνες” και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί