Πολιτική… μακράς πνοής: Δυο μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ζητά εκλογές και μιλάει για “πολιτική ανωμαλία”!

Μπορεί μόλις πριν δύο ημέρες η κυβέρνηση να έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αλλά αυτό δεν πτοεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χθες βράδυ από τη συνεστίαση της οργάνωση της ΝΔ στο Ηράκλειο, επανέφερε το αίτημα για εκλογές! Μάλιστα, εκείνος που έδειξε να μη χαμπαριάζει από τις συνταγματικές διαδικασίες, όπως η ψήφος εμπιστοσύνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, ενώ μίλησε για “πολιτική ανωμαλία”!

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνουν άμεσα εκλογές, πριν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Όπως ανέφερε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, «όσο συντομότερα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα μας. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, πέρα από την προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές τώρα για να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την αισιοδοξία. Όχι σε αυτό το τέλμα πολιτικής παρακμής. Εκλογές τώρα για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την κύρωση συμφωνίας».

«Όλοι είδαμε το κακά σκηνοθετημένο διαζύγιο. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντάλλαξαν βουλευτές για να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός και ο Καμμένος αρχηγός κόμματος. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας με 145 βουλευτές. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί του συστήματος εξουσίας που καταρρέει. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνοι, χωρίς ηθικά όρια, δεν σέβονται τους δημοκρατικούς κανόνες. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να σταθούμε απέναντί τους».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο: «Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο, είναι πολιτική ανωμαλία άνευ προηγούμενου. Παραχάραξη της κοινωνίας. Η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ποιος θα ήθελε να επενδύσει στη χώρα με ένα τέτοιο κλίμα;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί