Μ. Συντυχάκης και Σ. Ορφανός για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης για τον ΒΟΑΚ: «Τέτοιου είδους “αποκέντρωση”, χάρισμά του»

Με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης σε σχέση με την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ εφόσον ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ο Στέλιος Ορφανός, περιφερειακός σύμβουλος και ο Μ. Συντυχάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης έκαναν την παρακάτω δήλωση:

 

«Όταν λέει ο τωρινός και υποψήφιος Περιφερειάρχης πως ο ΒΟΑΚ θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί αν είχε την αρμοδιότητα η Περιφέρεια μετά το 2011, προφανώς δεν εννοεί πως αυτό θα μπορούσε να γίνει με τις κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις εκείνης της περιόδου. Γνωρίζει πως δεν θα έφταναν τα κονδύλια του Γ΄ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ που ανέφερε ότι δεν απορροφήθηκαν. Άρα δεν εννοεί αυτά.

Εννοεί πως ο ίδιος στην Περιφέρεια, θα έκανε αυτό που δεν τόλμησαν οι κυβερνήσεις με το φόβο του “πολιτικού κόστους”: Θα προχωρούσε στην ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ με δανεισμό ή παραχώρηση της κατασκευής και εκμετάλλευσής του από το ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως υποστηρίζει δημόσια εδώ και πολλά χρόνια.

Τέτοιου είδους “αποκέντρωση” της αντιλαϊκής πολιτικής του κράτους, προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου, χάρισμά του. 

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και η πάλη, η συστράτευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί να βάλει φραγμούς στα αντιλαϊκά σχέδια τους, να διεκδικηθούν έργα υποδομών που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες όπως αυτό της κατασκευής νέου ΒΟΑΚ, χωρίς εκμετάλλευση της χρήσης του και την οποιαδήποτε παραχώρηση δικαιωμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς χαράτσια και διόδια για το λαό.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί